Week-end rece, cu ninsori si temperaturi in scadere. Vezi prognoza meteo

13-02-2009 00:00


Romania

Vesti proaste! Avem un week-end rece, cu un pic de ninsoare, un pic de soare si temperaturi in scadere.


In Europa, presiunea atmosferica va fi ridicata in majoritatea zonelor, ca urmare a unirii a doua zone anticiclonice de presiune ridicata: una dinspre Atlantic, alta dinspre Rusia. Doar sud-estul ramane sub influenta presiunii scazute. 

Precipitatiile sunt strans legate de zona ciclonica din sud-est, iar la noi, pentru ca regimul termic revine la normal, asteptam  ninsori in vest, centru si nord.

Masa de aer rece patrunde in toata Europa, ca urmare a circulatiei dominant nordice a aerului. Urmeaza o perioada cu temperaturi scazute. 

In Romania, la noapte, mai vin ceva ninsori in vest, nord-vest si centru. In rest se insenineaza, asa ca ninsorile sunt putin probabile. Vantul va prinde putere prin sud si pe la munte, iar valorile minime scad de la - 8 pana la -10 grade Celsius in depresiuni.

Maine, in Romania, se vor inregistra alte ninsori prin vest, centru si nord. Este vorba tot de ninsoare slaba. Pentru celelalte zone, vreme un pic mai buna. Innorari temporare, slabe conditii de fulguiala si maxime ceva mai ridicate. Intervalul porneste de la - 2 grade si se va opri la + 7 grade.

In Bucuresti, noaptea readuce inghetul si cerul va ramane senin. Ziua de maine pare un pic mai buna ca azi: vom avea soare si aproximativ 6 grade. Nivelul barometrelor creste, iar vantul pare sa se mai domoleasca.

In zona de munte vremea va fi rece, vor fi ninsori si atmosfera de iarna. Stratul de zapada devine tot mai consistent. La Sinaia se schiaza in conditii bune, iar zapada masoara 30 cm la cota 1.400 si 50 cm la 2.000. A nins mult si in Semenic, unde stratul nou depus atinge 30 cm.

Si ziua de duminica ne aduce ninsoare slaba tot prin zonele vestice, nordice si centrale. In rest, soare cu dinti. Luni se intoarce gerul, cel putin in zonele in care a nins deja: adica in nord, centru si vest. In sud ajung ninsorile, care marti se retrag spre sud-est. Marti dimineata vom avea ger in centru si nord.

Sursa: Pro TV

Tags: meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO