Vom deveni vegetarieni: se scumpeste carnea de pui si porc
Vin luni foarte grele pentru romanii de rand, pe care ii asteapta majorari nejustificate pentru carnea de porc si de pui.
Crescatorii de animale vorbesc despre 15% in plus, la fiecare kilogram.
Vorbim de fapt despre a treia scumpire a carnii din acest an. Aceasta majorare va duce automat si la cresteri de preturi pentru toate preparatele din carne. Vom da asadar mai mult si pentru salam, sunca sau cremvusti. Sa nu uitam insa ca deja am vorbim de scupiri pentru la ulei, lapte si paine si care vor zdruncina puterea de cumpararea a romanilor.
Este cel mai prost an pentru cei din industria carnii spun reprezentantii sindicatelor. Recolta de furaje nu a fost nici macar pe jumatate din cat au sperat.
Sindicatele din agricultura spun ca se simt amenintate si de vanzarile la negru care ar fi explodat anul acesta. In paralel pe plan european carnea de porc s-a scumpit in 2008 cu 40%. Cu alte cuvinte ne putem astepta la tot ce este mai rau.