După efortul de a prepara ospățul, urmează efortul de a îl digera. Sfaturile medicilor

Ultimul update: Luni 24 Decembrie 2018 19:30
Data publicarii: Luni 24 Decembrie 2018 17:53
Categorie: Social

Urmează trei zile de ospețe, care, după un post lung, vor reprezenta un efort teribil pentru sistemul nostru digestiv. 

Tocmai de aceea medicii ne îndeamnă să gustăm câte puțin din toate, ca să mai putem să ne ridicăm de la masă.

Cei care nu ascultă sfatul riscă să vadă în loc de brad....camera de gardă.

Chiar dacă și astăzi este zi de post, sunt oameni care n-au putut rezistă tentației de a se înfrupta din ce au pregătit pentru Crăciun. Mâncărurile grele le-au stricat toată bucuria.

Evitați, pe cât posibil, grăsimea - mai ales în cantități mari.

Medic: "Domnul a recunoscut că a fost lacom. Pentru mine a fost fain, că eu nu mai văzusem demult așa colecist urât!”

În loc să combine carnea de porc cu murături sau cu salate, mulți au impresia că pot "stinge" grăsimea cu palincă. De fapt, cele două nu fac casă bună împreună, ci dimpotrivă, stresează și mai mult ficatul.

Dr. Gheorghe Frățoaică, UPU Argeș: "De mulți ani n-am mai avut așa de sărbători! Au început antemergătorii, să vorbim în spiritul Crăciunului."

Dr. Tudor Ionescu, UPU Argeș: "Sunt din ce în ce mai mulți. Rugăm totuși, la cumpătare, privind excesele alimentare și de alcool, pentru că sărbătorile trebuie petrecute în familie și nu pe la spital."

Medicii ne sugerează să renunțăm la desert, dacă ne-am delectat cu tobă cârnați sau caltaboș. Dacă nu va puteți abține ... încercați o salată de fructe.

Salata boef conține și carne și ou și este greu digerabilă.

Așadar ...mâncați în prima parte a zilei. La fel și cozonacul, care poate fi însoțit de o cană de lapte sau de un iaurt degresat. De fapt, cunoaștem rețeta de aur, totul e să ne ținem de ea. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei
Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Marin Dumitrescu
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
harta frigului RADET
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit