Un roman moare la fiecare 6 ore in accidente. Solutii care salveaza vieti

03-04-2011 18:32


In tara soferilor neatenti sau vitezomani, a pietonilor inconstienti si a carutelor se cauta solutii care sa salveze macar cateva sute de oameni pe an.

Vorbim despre sisteme complexe de franare in caz de urgente pe automobile care urmaresc traficul si il avertizeaza pe sofer cand sa calce de urgenta frana.

Sisteme avansate impuse deja la masini premium sunt capabile sa recunoasca alte vehicule sau pietoni si sa franeze la timp cand soferul nu este atent. Un sistem mai putin complex este montarea unei camere video pe autoturism.

7 in masina, in goana pe sosea de la discoteca. 1 mort si 6 raniti

Camera recunoaste siluetele pietonilor, motociclete sau alte vehicule si emite o avertizare sonora cu doua secunde si jumatate inainte de posibilul impact. Desi costa aproape 800 de euro, noaptea nu merge la fel de bine si are cateva limitari serioase, altfel importante pentru piata romaneasca.

Important este sa facem eforturi sa reducem numarul victimelor strazii. 2.400 de romani se sting pe drumuri in fiecare an. Majoritatea accidentelor se produc din cauza neatentiei soferilor. Pe locurile urmatoare stau alcoolul si viteza excesiva.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO