Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri

Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Joi 17 August 2017 13:17
Categorie: Social

Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri. Joi, în Capitală, de pildă, oamenii au stat din nou la rând, ce-i drept în două locuri: la sediul din Pipera, dar şi la cel din Piaţa Amzei.

Şi la Galaţi au fost sute de solicitări şi s-a creat o situaţie ciudată: peste 900 de cetăţeni n-au mai venit să îşi ridice paşapoartele, după ce au aşteptat zile în şir să depună actele.

În Bucvurești, la ora 8 dimineaţa, chiar înainte de deschiderea ghişeelor de preluare a actelor la sediul din Pipera, peste 300 de oameni aşteptau la coadă.

Nici în sediul direcţiei din Piaţa Amzei, unde aproape 100 de oameni au venit să îşi depună cererile de eliberare a paşapoartelor, nu a fost mai bine.

Totul se întâmplă după ce, miercuri, ministerul a găsit o soluţie: TOATE ghişeele de la cele două sedii să poată elibera orice fel de paşaport. O soluţie ce putea fi aplicată încă de acum două luni.

Valabilitatea pașapoartelor ar putea fi prelungită până la 10 ani, din cauza cozilor de la ghișee

Valeriu Mihai, subsecretar de stat în ministerul de Interne: "Orice decizie care se ia se pune în practică cu o oareşcare greutate, de timp, de formalităţi de aplicare. Trebuie resetat întreg sistemul şi atunci lucrurile sunt complicate."

Aglomeraţie a fost din nou în toată ţară, nu doar în Capitală. La Galaţi sute de oameni care lucrează în străinătate şi-au petrecut o bună parte din concediul programat în România stand la cozi, pentru a-şi schimba actele.

Listele de aşteptare sunt stabilite şi cu două zile înainte, iar peste acestea vin tabelele nominale făcute de cei care n-am mai închis un ochi de când s-au aşezat la cozi. În aceste condiţii, haosul este de nedescris.

Ciudat este că, în acelaşi timp, 900 dintre cei care au stat la cozi să obţină paşapoarte, nu au mai venit să le ridice.

Indignaţi, obosiţi, cu bebeluşi în braţe, oamenii par gata să cedeze nervos. Într-o încercare disperată de a se organiza cumva, îşi fac propriile liste de aşteptare, în completarea listelor făcute de jandarmi.

"Mi-au spus că nu se poate, că să vin la doisprezece noaptea, că se face lista aici. Am venit la doisprezece noaptea şi am văzul că 24 de persoane care sunt în faţă mea, am văzut că dânşii nu pleacă. Păi unde să plec, şi eu şi soţia stăm aici. Noroc că am avut unde să lăsăm copilul. Stăm de pe dată de 14", ea povestit un bărbat.

Din această cauza, pentru unii, concediul pe care îşi doreau să îl petreacă relaxaţi acasă s-a transformat într-o aşteptare chinuitoare la cozi.

Angajaţii Serviciului Paşapoarte se plâng, la rândul lor, că muncesc pe rupte pentru a face faţă numărului mare de solicitări care vine, în fiecare an, în luna august. Au lucrat inclusiv sâmbătă şi de Sfânta Maria şi au improvizat pentru a mari numărul de ghişee.

Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Paşapoarte Galaţi: "Noi, la Galaţi, avem două sedii. Al treilea sediu, o să vi-l arăt, l-am organizat în magazia de materiale pentru a putea avea trei ghişee. Aţi văzut lume de-afară. Cum îi putem rezolva noi instantaneu pe toţi cu trei ghişee. E că şi cum v-aş pune pe dumneavoastră să va organizaţi ziua de naştere, să vină lumea de afară şi să aveţi trei furculiţe pentru toţi!"

Numărul de solicitări depuse la Serviciul Paşapoarte Galaţi este de aproape două sute, în fiecare zi, aproape triplu faţă de restul anului.

Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze

Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze

VIDEO PROTVPLUS.RO

bloc ghetou

Bloc bântuit de șerpi și șobolani, în Câmpina. Cine locuiește în el

Sculpturi obținute cu ajutorul drujbei, expuse la Polovragi

Premiul pe care îl vor câștiga agricultorii din Olt pentru cea mai mare roșie din județ

Scandalul ţânţarilor în Capitală. Cele două tipuri de insecte sunt purtătoare de virus WestNile

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Tradiții și superstiții de Sf. Ilie: ritualul fetelor nemăritate

Câinele care a păzit un biciclist accidentat pe munte a fost adoptat

ciobani

E criză de ciobani iar fermierii dau vina pe ajutoarele sociale. Salariul primit de un cioban priceput

Noi reguli în cazul copiilor care călătoresc în străinătate. Ministerul de Interne a modificat legea

Românii, fideli locului de muncă și colegi buni. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu

Un reprezentant al diasporei spune că mai mulți români au intenția de a ”vizita” Capitala pe 10 august

Mărturisirile Andreei, tânăra salvată de organele prelevate de la un copil: "Nu mi-a fost frică"

Noua campanie online care încurajează tinerii să meargă la piață. Efectul asupra fermierilor