Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri

Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Joi 17 August 2017 13:17
Categorie: Social

Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri. Joi, în Capitală, de pildă, oamenii au stat din nou la rând, ce-i drept în două locuri: la sediul din Pipera, dar şi la cel din Piaţa Amzei.

Şi la Galaţi au fost sute de solicitări şi s-a creat o situaţie ciudată: peste 900 de cetăţeni n-au mai venit să îşi ridice paşapoartele, după ce au aşteptat zile în şir să depună actele.

În Bucvurești, la ora 8 dimineaţa, chiar înainte de deschiderea ghişeelor de preluare a actelor la sediul din Pipera, peste 300 de oameni aşteptau la coadă.

Nici în sediul direcţiei din Piaţa Amzei, unde aproape 100 de oameni au venit să îşi depună cererile de eliberare a paşapoartelor, nu a fost mai bine.

Totul se întâmplă după ce, miercuri, ministerul a găsit o soluţie: TOATE ghişeele de la cele două sedii să poată elibera orice fel de paşaport. O soluţie ce putea fi aplicată încă de acum două luni.

Valeriu Mihai, subsecretar de stat în ministerul de Interne: "Orice decizie care se ia se pune în practică cu o oareşcare greutate, de timp, de formalităţi de aplicare. Trebuie resetat întreg sistemul şi atunci lucrurile sunt complicate."

Aglomeraţie a fost din nou în toată ţară, nu doar în Capitală. La Galaţi sute de oameni care lucrează în străinătate şi-au petrecut o bună parte din concediul programat în România stand la cozi, pentru a-şi schimba actele.

Listele de aşteptare sunt stabilite şi cu două zile înainte, iar peste acestea vin tabelele nominale făcute de cei care n-am mai închis un ochi de când s-au aşezat la cozi. În aceste condiţii, haosul este de nedescris.

Ciudat este că, în acelaşi timp, 900 dintre cei care au stat la cozi să obţină paşapoarte, nu au mai venit să le ridice.

Indignaţi, obosiţi, cu bebeluşi în braţe, oamenii par gata să cedeze nervos. Într-o încercare disperată de a se organiza cumva, îşi fac propriile liste de aşteptare, în completarea listelor făcute de jandarmi.

"Mi-au spus că nu se poate, că să vin la doisprezece noaptea, că se face lista aici. Am venit la doisprezece noaptea şi am văzul că 24 de persoane care sunt în faţă mea, am văzut că dânşii nu pleacă. Păi unde să plec, şi eu şi soţia stăm aici. Noroc că am avut unde să lăsăm copilul. Stăm de pe dată de 14", ea povestit un bărbat.

Din această cauza, pentru unii, concediul pe care îşi doreau să îl petreacă relaxaţi acasă s-a transformat într-o aşteptare chinuitoare la cozi.

Angajaţii Serviciului Paşapoarte se plâng, la rândul lor, că muncesc pe rupte pentru a face faţă numărului mare de solicitări care vine, în fiecare an, în luna august. Au lucrat inclusiv sâmbătă şi de Sfânta Maria şi au improvizat pentru a mari numărul de ghişee.

Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Paşapoarte Galaţi: "Noi, la Galaţi, avem două sedii. Al treilea sediu, o să vi-l arăt, l-am organizat în magazia de materiale pentru a putea avea trei ghişee. Aţi văzut lume de-afară. Cum îi putem rezolva noi instantaneu pe toţi cu trei ghişee. E că şi cum v-aş pune pe dumneavoastră să va organizaţi ziua de naştere, să vină lumea de afară şi să aveţi trei furculiţe pentru toţi!"

Numărul de solicitări depuse la Serviciul Paşapoarte Galaţi este de aproape două sute, în fiecare zi, aproape triplu faţă de restul anului.

Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze
Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze
VIDEO PROTVPLUS.RO
Accident
Patru răniți după impactul violent dintre două mașini, la Sinaia. Manevra periculoasă făcută de un șofer
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă
Firmele specializate în îngrijirea locurilor de veci, tot mai căutate. Preţul cerut pentru un mormânt
Povestea lui Traian Popa, un tată care își crește singur copiii: „Suntem luptători și mergem înainte”. VIDEO
Grevă la metrou, joi dimineață. Intervalul orar în care nu vor circula trenurile
Cele mai căutate jucării de Crăciun. Cea mai scumpă costă 480 de lei
Sofer
Un șofer fără carnet a fost oprit de polițiști cu focuri de armă
Medicii din Cluj i-au pus carton în loc de ghips unei femei cu mâna ruptă
Scandal cu o investiție de sute de mii de euro. Edilii, acuzați că au lăsat în paragină o clădire
Opt oameni au fost răniți după ce două autobuze pline cu muncitori s-au ciocnit, în Gorj
A luat un străin „la ocazie”, dar a regretat amarnic. Pățania unui bărbat din Dâmbovița
"Lăsata Secului". Ortodocşii intră în post cu tofu, burgeri vegetali, avocado şi humus