Sute de bolnavi isi iau masa intr-o spalatorie. La ce riscuri sunt supusi pacientii unui spital
La Spitalului Judetean de Urgenta din Slatina spalatoria a fost transformata in bucatarie, asa ca pacientii sunt in pericol sa se aleaga cu infectii sau cu toxiinfectii alimentare.
Medicii spitalului cred ca numai o minune a facut ca pana acum pacientii sa nu se imbolnaveasca. Mai mult, bucataria nu are aviz de la SANEPID, ci doar o notificare prin care se arata ca poate sa functioneze.
Conducerea spitalului se apara si spune ca prin asigurarea hranei pacientilor de catre unitatea medicala se scutesc miliarde de lei vechi.
Medici sustin ca intreaga investitie s-a facut cat ai bate din palme, spoind peretii cu o vopsea lavabila existand astfel posibilitatea aparitiei unor infectii nozocomiale. Mai mult, hrana este transportata cu carucioarele pe acelasi traseu folosit de masina de gunoi si deseuri biologice.
Conducerea spitalului se apara si sustine ca, prin asigurarea hranei pacientilor in incinta unitatii medicale si nu printr-o firma specializata, se fac economii de peste 2 miliarde de lei vechi pe luna.
Bucataria care functioneaza de numai 10 zile a primit de la inspectorii DSP Olt o notificare urmand ca apoi sa ia si avizele de functionare.