Surprizele pregatite de cei mici pentru mamele lor de Ziua Internationala a Femeii: Nimeni nu-si poate da seama cat o iubesc

08-03-2017 12:44


In aceasta zi cuvantul mama starneste emotii aparte pentru ca nimic nu se compara cu dragostea pentru cea care ne-a dat viata. La scoala, copiii au pregatit felicitari si poezii pentru mame.

Si cum iubirea este cea mai buna sursa de inspiratie, rezultatele au fost impresionante.

Copiii de clasa a 4-a de la Scoala Sfintii Voievozi din Capitala au scris felicitari si poezii pe care, cu siguranta, mamele lor, nu le vor uita toata viata.

"De cand eu mica eram, pe cand a vorbi invatam, chiar daca nu-ti puteam sopti, iubirea mea voiam a-ti oferi. Te iubesc, mami!"

"Nu iti spun in fiecare zi cat te iubesc, dar eu asta simt".

"Nimeni nu-si poate da seama cat o iubesc eu pe mama"

"Te iubeam, mama, sa stii, ca imi tot luai jucarii, dar acum, a mea mamica, am crescut si nu-s pitica si eu tot te voi iubi pana cand nu voi mai fi".

Pentru ei mamele sunt cele mai importante fiinte, iar 8 martie este ocazia perfecta pentru a-si exprima dragostea.

La clasa pregatitoare, copiii au facut primele lor felicitari de ziua mamei.

- Ce i-ai pregatit mamei tale?
- O felicitare
- Si ce i-ai scris in ea?
- Ce am putut si noi.

Alti pitici s-au folosit de tehnologie pentru a trimite urari de 8 martie.

Nostalgia zilei i-a determinat si pe adulti sa faca declaratii mamelor. Facebook-ul a fost plin de poze din copilarie, dar si actuale, care amintesc de caldura mamei.

Si actorii si regizorii si-au exprimat iubirea fata de mamele lor, in proiectul "Mama, eseu despre iubire".

Fotografa Catalina Flaminzeanu i-a surprins in imagini alaturi de cele care le-au dat viata. Printre cei care au acceptat provocarea se numara Tudor Istodor, alaturi de mama sa, Maia Morgenstern, Carol Ionescu, fiul regretatului Serban Ionescu, alaturi de Magda Catone sau Oana Pellea, tinand in mana fotografia mamei sale.

Ziua mamei se sarbatoreste inca din Grecia Antica. Primavara, grecii o celebrau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Ziua femeii a fost sarbatorita prima data pe 8 martie, in Rusia in 1917. 60 de ani mai tarziu, Organizatia Natiunilor unite a declarat aceasta data ziua internationala a femeii.

VIDEO PROTVPLUS.RO