Surpriza pe care un bucatar elvetian o aduce de 2 ori pe an in centrul Bucurestiului. "Bogatii sa inceapa sa fie deschisi"
Un bucatar elvetian, stabilit in Romania, vrea sa le demonstreze tuturor ca nu au nevoie de averi sau de ocazii speciale ca sa faca o fapta buna.
De doua ori pe an, Jakob Haussman le ofera trecatorilor din centrul vechi al capitalei o masa calda si le cere bunavointa si intelegere pentru oamenii sarmani.
De 19 ani, elvetianul scoate cateva mese pe o straduta in centrul vechi din capitala si le ofera mancare calda trecatorilor, oameni sarmani, cu stare ori straini curiosi. Anul acesta a pregatit o ciorba de legume, mai ales ca este si postul Craciunului.
Jakob Haussman, bucatar: "Ideea mea este ca oamenii cei bogati sa inceapa sa fie deschisi catre alte persoane mai nevoiase, din mic sa faca ceva mare. Aici sunt si persoane sarace si persoane bogate impreuna care comunica. Se pot dona doi lei sau cinci lei, sau un cadou sau o jacheta."
Zeci de oameni au asteptat in liniste la coada. Acolo l-am gasit si pe un batran sarman.
"E foarte bine, ca nu am mancat de alaltaieri, asta e o chestie romaneasca de amaraciune, de cum traim in Romania. In Romania am ajuns sa ne dea din mila."
Anul acesta, Jakob a primit si ajutorul Bisericii Sfantul Anton.
In sezonul rece, bucatarul elvetian ar vrea sa le ofere o masa calda pe luna oamenilor care trec prin centrul vechi. Spera ca va reusi sa ii sensibilizeze pe cei mai instariti sa ii ajute pe nevoiasi cu bani, haine sau chiar mancare.