Solutia gasita in Bacau pentru cainii strazii. Campania gratuita lansata de voluntari si autoritatile locale

Ultima actualizare: 08-04-2015 07:06

Voluntarii din Bacau, impreuna cu autoritatile, cauta solutii pentru cainii de pe strazi. Si cum eutanasierea nu este acceptata de iubitorii de animale, incearca sa opreasca sursa din care apar mereu alti si alti maidanezi.

Ca sa nu mai existe catelusi abandonati la intamplare de cei care nu si-au castrat animalele din batatura, au lansat o campanie de sterilizare a cainilor din oras si din imprejurimi.

Cei care nu sustin eutanasierea in masa a maidanezilor, pledeaza pentru sterilizarea lor si responsabilizarea stapanilor de caini, care obisnuiesc sa arunce puii la colt de strada.

Asa ca iubitorii de animale din Bacau, sprijiniti de o fundatie americana si de primarie, au lansat o campanie de sterilizare si microcipare gratuita a cainilor cu stapan. In plus, voluntarii vor sa ii convinga pe oameni ca si ei pot contribui la rezolvarea problemei maidanezilor prin adoptie.

Laura Mardare, voluntar: "Scopul campaniei este sa sterilizam cainii cu stapan si in felul acesta sa oprim abandonul."

Incepand de luni, timp de o saptamana, cel putin 300 de caini vor fi inclusi in aceasta actiune. Iar stapanii lor trebuie sa se mobilizeze si sa-i aduca la fosta gradina zoologica din parcul orasului, acum desfiintata.

Alina Bulciu, voluntar: "Medicii veterinari sunt foarte bine pregatiti, operatiile sunt foarte mici, noninvazive, cainii nu necesita recuperare postoperatorie. Noi speram sa vina cat mai multi."

Organizatorii isi propun ca pana la sfarsitul anului sa sponsorizeze o mie de sterilizari gratuite in Bacau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO