Senatorul PSD Ovidiu Dontu propune o noua zi libera pentru salariati. Sarbatoarea care ar putea fi declarata nelucratoare

Dată publicare: 22-02-2015 13:45
Dată actualizare: 25-02-2015 00:05


Boboteaza

Senatorul PSD Ovidiu Dontu propune, intr-un proiect de lege, ca ziua de 6 ianuarie, de Boboteaza, sa fie zi in care nu se lucreaza.

Acesta considera ca sarbatoarea Botezului Domnului este una dintre cele mai importante sarbatori religioase si cei care doresc, sa poata participa la ceremonii, potrivit Mediafax.

Dontu propune ca ziua de 6 ianuarie sa fie considerata sarbatoare legala si zi libera, alaturi de celelalte zile de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie- Sfantul Apostol Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun si cele doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale ale cultelor religioase altele decat cele crestine.

"Sarbatoarea Botezului Domnului - Boboteaza sau Epifania- este una dintre cele mai importante sarbatori religioase de peste an, praznuita in data de 6 ianuarie de catre cei care sunt ortodocsi, catolici, precum si de penticostali", a apreciat senatorul PSD adaugand ca 93, 28% din populatie este cu religii declarate. El a aratat ca introducerea acestei zile ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza ar fi un demers in urma caruia cei care doresc sa participe la ceremoniile religioase din aceasta zi, ar avea toate conditiile sa se manifeste astfel.

Dontu a mai aratat ca in anul 2015, la fel ca si in 2013 si 2014, salariatii s-au bucurat de 8 zile libere legale, care au fost in timpul saptamanii. Proiectul a fost depus la Senat in 19 februarie si se afla in consultare publica.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO