Saracia crunta in care traieste o familie cu 7 copii, din Iasi: "Nu avem baie, nu avem conditii, ne spalam la lighean"

Dată publicare: 18-05-2016 16:44
Dată actualizare: 21-05-2016 07:25


O familie cu 7 copii din judetul Iasi duce o viata extrem de grea, la limita saraciei. Se inghesuie cu totii in doua camere, nu au baie in casa si se spala cu randul in lighean.

Cei care doresc sa dea o mana de ajutor familiei Macovei o pot face contactandu-i la numarul de telefon: 0761386113, al Corinei Macovei

Locuinta in care stau a fost construita cu ajutorul oamenilor milosi, dar nu este terminata. Mama copiilor spune ca ar mai avea nevoie de inca 4.000 de lei sa termine locuinta, si sa-i vada pe cei mici dormind omeneste, intr-un spatiu decent. Dar oamenii abia au bani de mancare, de pe o zi pe alta.

In comuna Dumesti, la 20 de kilometri de Iasi, isi duce traiul amar aceasta familie cu 7 copii, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. In timp ce alti parinti e gandesc la viitorul copiilor, aceasta mama nu indrazneste sa viseze la o zi de maine, lipsita de griji si necazuri.

Corina Macovei, mama copiilor: "Este greu, normal ca este greu, trebuie sa-i dam la scoala. Vreau sa mai fac ce trebuie, o baie, una alta, copiii trebuie sa aiba. Nu avem baie, nu avem conditii, incalzim apa si ne spalam, la lighean."

Femeia lucreaza la magazinul din sat, iar sotul el este zilier. Cu 12 milioane, alocatia copiilor si ce mai castiga sotul, trebuie sa supravietuiasca toti 9.

Corina Macovei, mama copiilor: "Le mai iau dulciuri, fructe cand iau salariul, alocatiile lor, cate putin acolo la toti. Eu am 12 milioane."

Parintii, desi sarmani incearca sa le asigure un trai normal, iar cei mici sa nu aiba de suferit. Dar banii sunt putini, iar pentru copii, cele mai marunte bucurii sunt un lux.

Cei doi soti spun ca mai au nevoie de 4 mii de lei, pentru a termina inca doua camere.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO