A fost inghesuiala mare vineri la un targ de pescuit si vanatoare, deschis in Capitala.

Doar in primele doua ore au intrat nu mai putin de 2500 de oameni, pusi pe cumparaturi. Organizatorii nu se mira pentru ca potrivit lor in Romania traiesc aproape 1 milion de pescari si vanatori. Economistii evalueaza piata articolelor de profil la zeci de milioane de dolari pe an.

Visand la pestele cel mare, sau poate chiar la pestisorul de aur, mii de pescari si vanatori, au luat la rand fiecare stand. De la momeala si lansete, pana la arme si barci performante, oferta a fost extrem de bogata. Preturile produselor variaza intre cativa lei si cateva zeci de mii.

Andrei Vladeanu, organizator: "E ca la masini, putem vorbi de cifre mici, dar cu barci, moatoare si sonare, ajungem al zeci de mii de euro."

Potrivit specialistilor in economie, piata articolelor sportive de pescuit si vanatoare din Romania a ajuns la aproximativ 45 de milioane de dolari anual. Daca acest peste reprezinta valoarea pietii legale, acest peste reprezinta piata neagra, care potrivit datelor a ajuns la 50%.

Daca vanzatorii stiu cum sa ii prinda in plasa, pescarii stiu cum sa pacaleasca pestii.

Langa o piscina in care inotau cativa pesti, curiosii s-au adunat sa primeasca sfaturi de la specialisti.

Reporter: Daca ar fi sa va faceti un calcul, cam cati bani ati cheltuit pe acest hobby?
Barbat: Am investit ca daca nu investesti nu prinzi peste."

La randul lor vanatorii au aflat ca o arma poate costa chiar si 65 de mii de lei daca posesorul isi vrea numele gravat in platina.

Andreea Barsanti, expozant: "In 2014 a fost o scadere a vanzarilor de 75% fata de 2013, insa acum in primele 2 luni, vorbim deja de o crestere de 40%."

Iata si o aplicatie care ar putea sa revolutioneze tirul cu arma. Le ofera posibilitatea doritorilor sa practice acest sport de la o varsta frageda. Nu sunt pericole, iar arma este una reala.

Targul de la Romexpo e deschis si in acest weekend.