Romania s-a topit astazi, la 40 de grade!

Dată publicare: 10-06-2009 00:00
Dată actualizare: 20-09-2012 15:18


Numarul de urgenta 112, s-a incins si el, de la apelurile primite din partea oamenilor care s-au plans ca nu mai pot respira.


Din cauza zapuselii, o tanara de 27 de ani s-a prabusit pe strada, la Timisoara si, desi trecatorii au incercat sa o puna pe picioare, a ajuns la spital cu salvarea. Ambulantele au facut drumuri si la locuintele multor oameni in varsta, care s-au simtit rau pe asa o vreme. Si suntem abia la inceputul lui iunie.

34 de grade Celsius au fost astazi in Timisoara, la umbra. La Bucuresti au fost 35 de grade pe termometru, dar cel putin 40 au resimtit oamenii. Pe langa faptul ca abia s-a putut respira, lumina este foarte puternica, mai ales in timpul pranzului. Hiperluminozitatea nu este un lucru bun pentru retina, pentru ca impresioneaza in mod negativ: purtati ochelari, este sfatul specialistilor.

Pe o asa canicula, la Braila, Lacul Sarat se transforma incet, incet in lacul secat.  A scazut cu aproape un metru. A coborat nivelul panzei freatice, explica administratorul, care precizeaza ca alimentarea cu apa din alta parte ar afecta concentratia de saruri si implicit efectele tamaduitoare.

Daca seceta va continua, este posibil ca din acest lac sa nu mai ramana decat o mica lentila de apa.

Tags: canicula, meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO