Record culinar in Targu Jiu. 10.000 de sarmale au fost gatite in centrul orasului pentru oamenii sarmani si copiii abandonati
Cel mai mare cazan cu sarmale a fiert, duminica, in centrul orasului Targu Jiu. 10.000 de sarmalute s-au perpelit la foc mic si in final au ajuns la oamenii sarmani si copiii abandonati.
Recordul nu a fost insa omologat, pentru ca Primaria nu a avut bani sa achite taxele, dar bucataresele care au lucrat doua zile ca sa pregateasca sarmalele nu au nevoie de o diploma. Le e de ajuns recunostinta din ochii celor care si-au potolit foamea.
Cazanul cu sarmale a avut nevoie de cateva ore ca sa inceapa sa fiarba. Cum pofticiosii nu s-au putut apropia, s-au multumit cu privitul.
Cele 10 mii de sarmale au hranit, duminica, copiii din centrele de plasament si persoanele fara adapost din Targu Jiu.
Recordul nu a fost insa omologat pentru ca autoritatile locale nu si-au permis sa achite taxa de 4000 de lire sterline pentru a inregistra oficial cazanul cu sarmale in Cartea Recordurilor.
"Noi stim sigur ca e cea mai mare oala de sarmale care s-a fiert in Romania, ca sa fie insa omologata de Cartea Recordurilor trebuie platite niste taxe foarte mari, pe care nu ni le permitem", a spus Teodora Ciobanu, Primaria Targu Jiu.
Pentru recordul de duminica, 12 bucatarese au lucrat de vineri ca sa impacheteze aproape 300 de kilograme de carne in 700 de kilograme de varza murata. Numai asezatul sarmalelor in cazan a durat sase ore.