Raed Arafat va primi distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez

Dată publicare: 14-10-2013 13:07
Dată actualizare: 17-10-2013 06:50


Raed Arafat

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, va primi distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, in cadrul unei ceremonii organizate, joi, la Resedinta Frantei din Bucuresti.

Distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare ii va fi conferita lui Raed Arafat de catre Philippe Gustin, ambasadorul Frantei in Romania. Ceremonia urmeaza sa aiba loc joi, de la ora 18.00.

In comunicatul remis de Ambasada Frantei la Bucuresti se aminteste ca Raed Arafat (nascut pe 24 mai 1964 la Nablus) este un medic specialist de medicina de urgenta, roman de origine palestiniana, care a infiintat si coordonat SMURD in Romania.

In anul 2003, Raed Arafat a primit Ordinul National «Pentru Merit» in gradul de Cavaler acordat de presedintele Romaniei in exercitiu din acea perioada, Ion Iliescu, pentru intreaga activitate stiintifica si de cercetare, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Romania. A primit in 2005 de la Traian Basescu, presedintele Romaniei, aceeasi distinctie in grad de Ofiter, pentru eforturile depuse in salvarea oamenilor la inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi romani.

In 2013, Raed Arafat a primit premiul pentru «Omul Anului 2012», in cadrul galei anuale realizate de agentia de presa MEDIAFAX.

"Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, instituita in anul 1802 si acordata neintrerupt din 1804 pana in prezent. Este o decoratie care si-a mentinut de-a lungul anilor o stralucita reputatie", mentioneaza sursa citata.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO