Primul drum din ultimii trei ani pentru Mocanita din Bistrita-Nasaud. Trenul a deraiat pana sa ajunga la destinatie

02-05-2015 19:00


Mocanita

Finalul de saptamana se anunta unul plin de tentantii pentru cei care strabat Transilvania. Mocanita a pornit iarasi la drum, dupa trei ani de pauza.

Zeci de turisti care s-au organizat pe o retea de socializare au pornit intr-o calatorie de legenda, pe o distanta de 15 kilometri, in tren. Cu mai putina rabdare, altii au sarit cu parapanta sau au asistat la un concurs de aeromodele.

Calea ferata dintre localitatile Teaca si Comlod, in judetul Bistrita-Nasaud, are 120 de ani vechime. Din nefericire, nu a fost intretinuta.

''In '97 a fost ultimul tren de calatori, dupa care nu a mai circulat nimic pana in 2012, de atunci incercam sa facem ceva", a spus Alexandu Veikony, sef de gara Teaca.

Si iata totusi ca in aceste zile batrana mocanita suiera din nou. Calatoria cu ea prin locuri spectaculoase a fost promovata pe o retea de socializare, iar doritorii au platit cate 30 de lei.

Dar cum terasamentul nu mai face fata, Mocanita a deraiat. Mecanicii si muncitorii au rezolvat inconvenientul in cateva minut.

Cu mult mai multe emotii a fost vacanta unor turisti din Alba, care au putut sa incerce la Rametea placerea zborului. Un zbor costa 180 de lei, iar cine vrea sa se si filmeze da in plus 20 de lei.

"La inceput a fost un hobby, care s-a transformat intr-o pasiune foarte mare, care s-a transformat intr-o profesie", a spus Iamina Ilea, parapantista.

La Sebes, cei care au facut spectacol au fost pasionatii de aeromodelism.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO