Prima noapte in care au circulat autobuzele prin Capitala. La RATB e inca neliniste

Dată publicare: 16-07-2011 07:09
Dată actualizare: 01-11-2012 15:19


Peste 300 de soferi si vatmani RATB au protestat pana la miezul noptii, in fata sediului Regiei. Cer sa li se asigure transportul spre casa, si acum, cand fac curse de noapte.

Conducerea nu le-a dat insa un raspuns care sa ii multumeasca. Mai mult, ieri directorul a anuntat ca protestul este ilegal si, in consecinta, vor fi impartite sanctiuni.

Soferii de la RATB nu sunt impotriva curselor de noapte, dar vor sa fie luati si dusi acasa cu masini speciale, ca si pana acum. Ore intregi, au protestat in fata sediului Regiei, unde au avut loc mai multe runde de negocieri.

Greva la RATB? "Transportul soferilor nu este prevazut in contractul de munca"

Conducerea Regiei a decis sa elimine cursele speciale pentru soferi din cauza costurilor mari - se cheltuiau 16 milioane de lei pe an. A promis insa ca va gasi o solutie in cel mult 5 zile, perioada in care va functiona vechiul sistem. Iar o noua intalnire cu liderii sindicali, pe aceasta tema, va avea luni dimineata.

Intre timp, azi-noapte, autobuzele au circulat in Capitala, pe toate cele 23 de trasee, asa cum era stabilit.

Autobuzele de noapte circula intre orele 23:00 - 01:00 si 05-06, la intervale de 30 de minute si, in rest, din ora in ora.


VIDEO PROTVPLUS.RO