Prefectura Dolj ii trimite in vacanta pe elevii care au luat 10 la Bac

Dată publicare: 06-07-2011 14:48
Dată actualizare: 30-10-2012 14:42


elevi, absolvire

Cei zece elevi doljeni care au obtinut mediile maxime la examenul de bacalaureat au fost premiati, miercuri, de prefectul Nicolae Giugea, liceenii primind cate o diploma de excelenta, precum si suma de 500 lei.

Elevii care au obtinut media zece la bacalaureat au fost chemati, miercuri, la sediul Prefecturii Dolj pentru a fi premiati de conducerea institutiei.

"Trebuie promovata si apreciata performanta, ori copiii de langa noi sunt cei care au facut performanta. Au fost voci care au spus ca fac performanta in nume propriu. Nu, fac performanta in numele nostru, fiindca sunt viitorul nostru. Perspectivele noastre, ca societate, se leaga de astfel de copii", a declarat prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, citate de Mediafax.

La ceremonia de premiere au fost prezenti sapte din cei zece elevi care au obtinut media maxima la bacalaureat, una dintre liceene, Ozana Ionica, de la Colegiul National (CN) "Elena Cuza", fiind plecata cu o bursa, pe o perioada de o luna, intr-un campus universitar din SUA.

Fiecare elev a primit cate o diploma de excelenta si cate 500 de lei, "premiu simbolic pentru o minivacanta care va veni".

Doar 39,74%a din cei 7.221 de elevi din judetul Dolj inscrisi la bacalaureat au promovat examenul, in timp ce anul trecut promovabilitatea a fost de 67%, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean.

Zece elevi din cei 65 din toata tara care au obtinut media 10 la bacalaureat sunt din judetul Dolj, potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Scolar Judetean.

Rezultate Bac 2011. HARTA promovabilitatii pe regiuni. Procentele sunt exact pe dos

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO