Povestea preotului irlandez care construieste case pentru oamenii nevoiasi din Romania. Cine il ajuta pe reverend


Ultimul update: Joi 12 Iunie 2014 06:53
Data publicarii: Luni 09 Iunie 2014 09:05
Categorie: Timiș

Un preot irlandez aduce bucurie si liniste in vietile unor familii nevoiase din Romania. In cei 11 ani de cand tot vine in Beius, in judetul Bihor, pastorul a ridicat 29 de case cu ajutorul a zeci de voluntari scotieni - elevi la un liceu faimos din Dubli

Iar acum, cu totii lucreaza de zor, ca sa construiasca locuinta cu numarul 30.

Aventura preotului irlandez in Romania a inceput in urma cu 11 ani, cand era intr-o tabara de voluntariat si a aflat ca o organizatie non profit ridica locuinte pentru nevoiasi in toata lumea.

"Mi-au spus ca cel mai bun loc unde as putea merge pentru acest gen de experiente cu elevii, este in Beius, in Romania. Iar restul e de acum istorie", a spus Nigel Mackey, reverend.

Este o istorie frumoasa, la care au contribuit o multime de oameni cu suflet mare. In fiecare vara, pastorul vine in Romania insotit de zeci de voluntari - elevi la un liceu din Dublin.

"Nigel este unul dintre cei mai buni prieteni ai Habitat for Humanity Beius. Anul trecut chiar am sarbatorit impreuna acest parteneriat construind zece case in doar cinci zile, cu ajutorul a peste 250 de voluntari care au venit de la Westley College", a dezvaluit Mil Pop, director de programe Habitat for Humanity Beius.

Constructia cu numarul 30 va fi gata vineri, si o familie - formata din doi soti si trei copii - se va putea muta in noua casa.

VIDEO PROTVPLUS.RO