Povestea emotionanta a tinerelor imobilizate intr-un scaun cu rotile, care spera sa devina medici si sa salveze vieti

Ultima actualizare: 15-04-2014 06:59

Doua studente din Iasi ne dau un exemplu demn de toata admiratia. Desi sunt imobilizate intr-un scaun cu rotile, tinerele studiaza cu multa ambitie Medicina si vor ca intr-o zi sa salveze vieti.

Amandoua sunt in anul trei, iar problemele de sanatate nu le impiedica sa-si urmeze visul.

In urma cu trei ani, Alexandra a ajuns in coma pe patul de spital, dupa ce a fost implicata intr-un grav accident de circulatie. Se intorcea de la discoteca, in momentul in care unul dintre amicii ei s-a urcat la volan, desi era baut.

Autoturismul rula cu viteza si s-a izbit de un sant. Alexandra statea in bratele iubitului ei pe scaunul din dreapta, iar in urma impactului a fost proiectata prin parbriz. Prietenul ei a murit atunci.

In urma accidentului, Alexandra a ramas paralizata de la brau in jos. Era pe-atunci studenta in anul I la Medicina Dentara, in Iasi.

Alexandra Spinu, studenta la Medicina: "Mama mi-a spus ca nu e nicio problema, vom merge mai departe, voi face tot ce visez si totul va fi bine."

Nu a renuntat la visul ei si a decis sa gaseasca o specializare in care se poate descurca si din scaunul cu rotile.

Alexandra Spinu, studenta la Medicina: "Operatiile la chirurgia reconstructiva a mainii unde se fac... doctorii stau pe scaun, nu stau in picioare."

Studenta la Medicina este si Andreea - ea nu se misca din cauza unei atrofii spinale. Isi simte picioarele, dar nu poate merge, asa ca mama o aduce in fiecare zi la facultate si nu lipseste de la niciun curs. Gandul ca boala ar putea sa se agraveze in timp nu o impiedica sa lupte.

Andreea Nechita, sudenta la Medicina: "Daca in final o sa aleg Dermatologia, cred ca o sa ma descurc. Acum nu pot sa palpez pacientul, nu ma pot apleca peste el si nici nu am forta, dar ma descurc, pot vorbi si in felul acesta duc pana la final."

Cele doua fete au rezultate foarte bune la scoala. Alexandra primeste si o bursa speciala prin care Universitatea o incurajeaza sa-si continue studiile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO