Ploile torentiale continua pana joi. Apoi vine frigul: -4 grade, noaptea

Dată publicare: 19-10-2010 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 21:50


UPDATE: De azi dimineta, de la ora 3:00, a intrat in vigoare informarea meteorologica, conform careia in intreaga tara vor cadea averse insemnate cantitativ.

Luni dimineata s-au inregistrat 40 de litri pe mp intr-o localitate din judetul Gorj. In plus, 30 de litri pe mp se vor acumula, spun meteorologii, in Banat, Muntenia si Moldova, dar si la munte.

Informarea este valabila pana in aceasta noapte, la ora 3:00. De joi scapam de ploi, dar vremea se va raci, astfel ca termometrele vor arata noaptea intre -4 si 6 grade Celsius.

La munte a venit deja iarna. Un strat de zapada cu o grosime de cativa centimetri s-a depus in Muntii Rodnei si in Masivul Calimanilor. Astfel, Jandarmeria Montana Rodna si Piatra Fantanele ii avertizeaza pe turisti sa nu urce la munte daca nu sunt echipati corespunzator.

"Inainte sa plece in excursie, turistii trebuie sa se informeze asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, sa afle care este starea vremii si conditiile climatice locale. E bine ca turistii sa nu plece pe munte decat cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim ajutor, incaltaminte adecvata zonei si sa nu plece singuri. In caz de nevoie, pot apela 112, iar colegii nostri de la posturile montane din Piatra Fantanele si Rodna ii vor ajuta", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud, Georgeta Casvan.

Vezi aici prognoza meteo pe trei zile!

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO