Soferi analfabeti circula in Romania cu permise false, de Turcia. Reteaua descoperita de politisti

Dată publicare: 12-03-2012 17:54
Dată actualizare: 05-11-2012 08:53


Doua incidente rutiere petrecute la mai putin de 12 ore au scos la iveala un mecanism bine pus la punct. Cetateni romani care nu si-ar fi luat nicioadata permis de conducere sofeaza bine mersi cu carnete false.

Permisele par a fi eliberate in Turcia, Bulgaria si Marea Britanie. Unele sunt atat de bine facute incat ii pacalesc la o prima vedere pe oamenii legii, insa cei care le folosesc se dau de gol pentru ca nu stiu sa isi citeasca nici macar propriile documente.

Primul incident care le a trezit suspiciuni politistilor de la rutiera s-a petrecut sambata, in localitatea Lazu, cand soferul a trecut cu 140 de km/h prin fata aparatului radar.

Atunci cand a fost oprit de agenti, a prezentat un permis de conducere care purta insemnele statului turc.

Aceeasi situatie a fost depistata de politisti si aseara. Un sofer
a accidentat grav un alt conducator auto si a fugit. Individul avea si el permis turcesc fals.

Oamenii legii spun ca, probabil, cei care poseda astfel de acte false le comanda pe Internet, insa nu au reusit inca sa-i depisteze pe cei care se ocupa de asa ceva.

Cei care le folosesc, confirma politistii, se bazeaza foarte mult pe faptul ca Turcia nu face parte din comunitatea europeana, asa ca dureaza cel putin o zi pana cand autoritatille pot lua legatura cu oficialitatatile din statul respectiv, care sa le confirme frauda.

La fel se intampla cu Marea Britanie, care ofera foarte greu datele necesare pentru depistarea falsului.

Legal, daca cineva are permis turcesc sau bulgaresc, trebuie sa ai rezidenta in tara respectiva.


VIDEO PROTVPLUS.RO