Pentru oamenii sarmani din Galati, Craciun a venit abia acum. Peste 5.000 de portii de "pomana porcului" le-au fost impartite

Dată publicare: 28-12-2014 17:59
Dată actualizare: 31-12-2014 07:14


Pentru cei mai sarmani oameni din Galati, Craciunul a venit abia duminica. Peste 5.000 de portii de „pomana porcului" au fost impartite de reprezentantii autoritatilor locale, care au avut grija sa stropeasca bucatele si cu bautura.

Necajitii s-au imbulzit si au reusit sa se certe pentru o bucatica de sorici. La final, insa, s-au impacat la o carafa de vin si au incins o hora. Soriciul celor patru porci sacrificati i-a invrajbit imediat pe oamenii care s-au asezat la coda.

Bucatarii s-au apucat de treaba de cu zori. Au pus purcelusii la rotisor langa alti patru curcani grasi si au pregatit pomana porcului intr-un cazan incins cu lemn de fag. Bucatele au fost stropite cu 1000 de litri de vin si tuica - ambele fierte cu scortisoara si boabe de piper.

Marius Stan, primar Galati: "Oamenii care au posibilitati mai reduse ... Probabil ca putini isi permit sa il cumpere pe Ghita si sa il sacrifice!"

Dupa ce si-au potolit pofta, oamenilor le-a venit si cheful de dans... O parte din bucatele traditionale gatite in centrul orasului, a ajuns si la doua camine de batrani.


VIDEO PROTVPLUS.RO