O noua metoda de inselaciune incepe sa faca victime printre romani. Ce spun unii preoti care cer bani de la biserici

10-03-2015 07:51


O noua metoda de inselaciune incepe sa faca victime printre romani: diversi indivizi se dau drept preoti si bat la usile bisericilor, unde cer ajutor pentru rude bolnave care in realitate nici nu exista

Ultimul caz a fost descoperit in Vrancea. Un angajat al Directiei de Asistenta Sociala este acuzat ca, sub pretextul ca ar fi preot si are mama ori fiica suferinda, a pacalit cu sute de euro mai multi clerici.

Barbatul cercetat de politisti lucreaza ca inspector la un camin pentru persoanele cu handicap din Focsani. El este acuzat ca a luat legatura cu mai multe biserici din strainatate. S-a recomadat ca fiind preot si sustinea ca are mare nevoie de bani, intrucat fiica ori mama lui ar fi fost grav bolnave.

Individul a fost demascat de clericii unei biserici ortodoxe din Franta, de a caror bunatate a incercat sa profite. Din discutii, ei si-au dat seama imediat ca individul nu este preot si au alertat autoritatile. Cel vizat de ancheta neaga insa acuzatiile.

Ancheta in acest caz este abia la inceput spun politistii. Daca va fi gasit vinovat, barbatul care s-a dat drept preot risca pana la 5 ani de inchisoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO