O noua forma de a ajuta animalele abandonate castiga teren in Romania. Ce presupune o familie foster

Dată publicare: 22-04-2017 08:26
Dată actualizare: 25-04-2017 07:09


 V-ati dori sa salvati un animal chinuit si sa-l gazduiti acasa pana isi gaseste o noua familie? Este posibil cu o noua forma de a ajuta animalele abandonate, care castiga teren si la noi in tara.

 Este vorba despre cazarea necuvantatoarelor in regim foster, adica in familii provizorii. Pana acum au fost salvati peste o suta de caini, care si-au gasit noi stapani in tara sau in strainatate.

Olga este o catelusa de 3 ani. Dupa ce a fost abandonata in adapostul primariei din Alba Iulia, voluntarii unei asociatii au luat-o si au tratat-o, iar acum ii cauta stapan. Pana cand vor reusi sa o dea spre adoptie apeleaza la ajutorul unei familii adoptive, care pentru o perioada scurta de timp a primit-o pe Olga cu bratele deschise.

Pentru Vera, o catelusa de 2 ani, s-a gasit deja o familie in Germania, unde va pleca peste cateva zile. Daca la inceput era traumatizata si nu lasa pe nimeni sa se apropie de ea, dupa ce a petrecut trei luni intr-o familie foster, catelusa s-a adaptat.

Totul a fost posibil si datorita unor voluntari din Alba Iulia.

Bettina Huttemann -Asociatia Arca lui Noe: "Cautam pentru toti cateii familii, 90% am gasit familii in Germania, dar si in Romania."

In judetul Alba, numarul adoptiilor a crescut cu peste 60% fata de anul trecut.


VIDEO PROTVPLUS.RO