Daca treceti prin Arad, intrebati de Coco, o cioara care s-a obisnuit atat de mult cu oamenii, incat e nelipsita din centrul orasului.

Isi face veacul printre masini si multi oameni o cunosc si s-au imprietenit cu ea. Iar Coco se simte bine in compania lor.

Coco a fost gasita in urma cu un an in iarba, langa un copac. Era zgribulita si nu putea sa zboare. Spre norocul ei, o femeie a luat-o acasa si a ingrijit-o.

Femeie: "A trebuit sa-i dau cu pipeta apa, sa-l indop vreo doua saptamani. Si cand a inceput sa zboare, bine l-am adus in parc, pentru ca deja nu mai era pericol de accidentare."

Acum, are un regim special, nu este tratata la fel ca alte ciori. Iese la plimbare insotita, iar cand vremea se inrautateste, doarme in casa.

Viorica Agud: "Cand au venit ploile reci, mai intense, a venit ud leoarca si m-a asteptat la poarta si atunci am desfacut cusca si l-am pregatit pentru iernare."

Stapana este foarte atenta ca pasarea sa nu se accidenteze.

Stapana: "Da, Coco. Se vede ca-i slabut, saracul. Nu-i place inauntru, dar daca la frig nu face fata, trebuie protejat."

Cioara are si un meniu aparte.

Cioara: "Mananca snitel de pui, peste, graunte, orez, hrana de pisica."

Coco a castigat rapid inimile aradenilor si a devenit un fel de mascota a orasului.

Sofer: "Mi se pare foarte prietenoasa. Sa coboare pe masina aici, in parcare, e surprinzator."

Sofer: "E cea mai inteligenta cioara din Arad, pentru ca sta toata ziua aici, primeste mancare de la oameni si vorbesc cu ea."

Mihai Pascu, biolog: "Ciorile sunt inrudite cu corbii, cu stancutele, sunt din familia corvidelor si sunt cele mai inteligente pasari. Invata de la oameni."

Femeia care are grija de Coco spune ca la un moment dat va trebui sa lasa pasarea sa zboare in libertate, la fel cum fac si celelalte ciori.