O caravana de spectacole i-a distrat pe oamenii defavorizati dintr-o comuna gorjeana. "Vedem lautarii, mancam sarmale"

Dată publicare: 21-06-2017 13:13
Dată actualizare: 24-06-2017 07:03


festival

V-ati imaginat vreodata un spectacol de teatru unde sa puteti savura totodata o portie de sarmale sau o bere, fara sa suparati pe cineva?

Ei bine, intr-o comuna din Gorj, a sosit caravana de spectacole, special pentru sarmanii care n-au mai fost in viata lor in fata unor actori care sa le spuna o poveste.
Foarte incantati de reprezentantie au fost copiii. Adultii in schimb s-au bucurat mai mult de bere si sarmale.

Spectacolul de teatru a durat mai bine de o ora si i-a captivat pe cei mici.

Pentru multi dintre spectatori a fost o premiera sa urmareasca un spectacol de teatru.

Localnica: "Facuram curatenie, frumos aici la stadion, sa vedem lautarii, mancam sarmale - pe scena sunt artisti - auzi, astia sunt artisti".

Crina Morteanu - consilier Centrul National de Cultura a Romilor: "Nu au mai vazut pana acum in viata lor un spectacol, fie ca vorbim de unul de teatru fie unul muzical, si chiar daca e suprinzator pentru 2017 si Romania asta este o realitate urbana si rurala."

Organizatorii le-au oferit gratuit spectatorilor si cateva sute de portii de sarmale. Pentru ca afara erau peste 30 de grade Celsius, oamenii au fost incantati si de berea rece.

Spectacolul s-a incheiat cu muzica lautareasca.

Georgian Stanciu - artist: "Am vazut la mai marii mei inaintasi si asa fac si eu acum, merg in lume si impartasesc cele invatate, las in urma ceva ce pe mine ma face fericit, muzica noastra traditionala pur lautareasca."

Spectacol face parte dintr-o caravana organizata in 8 judete de Centrul National de Cultura a Romilor, o institutie din cadrul Guvernului Romaniei.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO