Mirajul plecarilor in strainatate a luat sfarsit!

06-01-2010 00:00


Dupa cinci ani in care mii de romani s-au bulucit, au stat in ger si au facut liste in fata Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, putini se mai inhama acum la un contract in Italia sau Spania.

 

In 2004, romanii saraci vedeau Occidentul ca pe unica lor sansa sa scape de foame. Plateau spagi si de 500 de euro pentru un contract. Astazi, refuza ofertele! In loc sa castige cateva mii de euro pe luna, prefera sa fie somerii Romaniei si sa nu faca nimic...

Nemtii, de exemplu, oferta 100 de locuri in restaurantele, hotelurile si fermele din regiunea Badden. Numai trei tineri ar merge, insa. Printre ei si un student la Medicina.

Expertii de la Bruxelles au totusi o explicatie: "Nu e surprinzator ca sunt mai putini romani interesati. Britanicii si irlandezii au multe restrictii si apoi Romania s-a dezvoltat in ultimii ani, lefurile au mai crescut", crede Chantal Hughes, purtator de cuvant la Directia Generala pentru Ocupare si Afaceri Sociale  din Bruxelles.

Unora le va ajunge cutitul la os abia din februarie incolo. Patronii din Capitala au asteptat sa treaca sarbatorile, ca sa concedieze acum 10.000 de oameni.

In situatia in care sunteti disperati, e bine sa stiti ca in curand englezii si danezi au nevoie de oameni pentru cules de zmeura si capsuni din sere, iar austriecii primesc tamplari.

VIDEO PROTVPLUS.RO