Mii de oameni din toata lumea s-au adunat sa petreaca Halloween-ul la Bran. Cat a costat distractia

30-10-2016 07:59

Mai ceva ca de Revelion - asa a fost duminica la Bran, unde mii de oameni, din toata lumea, s-au adunat sa petreaca de Halloween.

Cel mai animat loc a fost, cum era si firesc, Castelul lui Dracula.

Vizitatorii au stat la cozi uriase ca sa-l intalneasca pe sangerosul conte. Iar dupa miezul noptii, distractia s-a mutat in curtea castelului.

Miile de turisti costumati, care au venit la petrecerea de speriat, au umplut curtea castelului. Primul care i-a intampinat a fost chiar contele vampir din romanul lui Bram Stoker.

Datorita lui, castelul din trecatoarea Branului a devenit cunoscut in lumea intreaga. Contele a fost foarte amabil cu admiratorii. Si mai ales cu admiratoarele.

Cu un etaj mai sus, in sala de muzica, gazda a fost personajul istoric Vlad Tepes.

In zilele obisnuite, Matei lucreaza ca ghid in castel. Duminica insa, a imbracat haine domnesti. De 8 ani joaca acest rol si e din ce in ce mai priceput.

Matei Petrisro, ghid: "A fost o seara extrem de extenuanta, dar foarte frumoasa. Oamenii s-au simt bine, eu m-am simt bine, dar dupa ce-au pleacat m-am simt si mai bine! Dar asta ramane intre mine si dumneavoastra. Pana la urma, Valahia a fost invadata de tot felul de oameni, eu am reusit sa-i tin sub control."

Distractia a continuat pana la ivirea zorilor, in cortul special amenajat in curtea castelului. De la un an la altul, numarul turistilor care ajung la Bran, de Halloween, e tot mai mare. Vin aici americani, rusi, spanioli, italieni, englezi, dar si chinezi sau indieni.

Turista: "E prima data cand sunt aici si nu e foarte inspaimantator pentru mine. Petrecerea sper ca va fi, decorurile da, sunt inspaimantatoare."

Bogdana Balmus, PR manager la Castelul Bran: "Am fost si noi luati prin surprindere de multitudinea de petrecareti veniti sa se bucure la Halloween la Castelul lui Dracula. Contele s-a bucurat pentru ca intotdeauna este bucuros de oaspeti si cu aceasta ocazie le-a oferit si un vin rosu, o votca neagra, copiilor bomboane si bineinteles povestile lui nemuritoare."

Un tur al castelui Bran a costat 50 de lei. Cei care au tinut sa participe si la petrecerea din cort au scos din buzunar 150 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO