Mama filmata beata alaturi de fetita ei de 2 ani nu a fost sanctionata. Femeia si sotul ei au promis ca nu vor mai bea

Ultima actualizare: 08-10-2016 07:05

Mai multe anchete sunt in plina desfasurare in satul unde locuieste femeia care a fost fimata beata, alaturi de fetita ei de numai doi ani. Totul s-a petrecut in urma cu doua zile, la Iasi.

Inspectorii de la Protectia Copilului au ramas stupefiati cand au vazut mizeria si saracia in care cresc cei 7 copii ai familiei.

Cu toate acestea, cei mici nu vor fi luati deocamdata de la parinti, iar acestia nu vor fi sanctionati. Au un termen 30 de zile sa faca curat si sa-si indrepte comportamentul. In caz contrar toti copiii vor fi dusi la un centru. Cei doi au promis ca nu vor mai bea.

Dupa ce au vazut imaginile filmate, asistentii sociali si inspectorii de la primarie au mers la locuinta femeii pentru a stabili ce se intamplă in familia ei. Au fost intampinati insa cu ostilitate.

Initial, sotul acesteia nu a vrut sa-i primeasca pe asistenti in curte. Dupa lungi insistente omul a fost de acord.

Asistentii au intrat in cele din urma in cele doua camere ale locuintei si si-au facut o idee despre felul in care traiesc copiii si parintii acolo.

Madalina Constantin, inspector Directia de Protectia Copilului Iasi: "Nu e bine...e o stare de igiena precara. Copiii stau inghesuiti, igiena este precara, de mancare au, dar nu cum ar trebui. Baiatul de 5 ani are o arsura destul de urata, care nu a fost ingrijita cum trebuie, sustine ca i-a cazut o farfurie de bors... In mod normal copiii ar trebui preluati din punctul meu de vedere".

Probleme cu aceasta familie au avut si profesorii de la scoala.

Acestia au venit si anul trecut si in urma cu doi ani cu ajutoare pentru cei 7 copii, insa atat tatal cat si mama le-a tinut pe cadrele didactice la poarta pentru a nu vedea in ce conditii traiesc cei mici.

Dupa ce au discutat cu toate autoritatile din comuna, echipa de la Protectia Copilului a concluzionat ca minorii pot ramane in continuare in aceeasi mizerie...cel putin pentru o perioada.

Primaria a promis ajutor material, iar parintii au promis ca nu vor mai bea.

Cum saracia sau lipsurile de acasa nu constituie o coditie pentru ca minorii sa fie luati din familie, autoritatile au concluzionat ca episodul din Iasi a fost o intamplare, iar minorii pot ramane o perioada in sanul familiei.

Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC Iasi: "Saracia nu constituie un motiv pentru instituirea unei masuri de protectie. Legislatia prevede mai intai sa se faca prevenire pe cazuistica respectiva. Primaria va ajuta familia respectiva"

Astfel, mama filmata beata in centrul Iasiului a primit din partea autoritatilor un ragaz de 30 de zile, pentru a-si pune atat casa cat si copiii in ordine. Aceasta, alaturi de sot, a promis ca va repara acoperisul, va inlocui usile si ii va pregati temeinic pe cei mici de scoala.

Asistenta sociala va merge incepand de astazi, saptamanal, la locuinta familiei si va verifica daca mama face de mancare copiilor si daca aceasta consuma sau nu bauturi alcoolice.

Daca toate aceste conditii nu vor fi respectate, peste 30 de zile un microbuz de la Directia pentru protectia copilului ii va ridica pe toti copiii din familie si ii va duce intr-o masura de protectie, un centru de plasament unde acestia vor fi ingrijiti corespunzator.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO