Made in Romania. Cainii sterilizati din Bucuresti se inmultesc in voie
Aceasta este realitatea cruda pe care o confirma Organizatiile Nonguvernametale, o accepta autoritatile si o pot constata cu ochiul liber si locuitorii Bucurestiului. Sute de caini au crotalii in ureche, dar se inmultesc in voie.
Imaginati-va urmatoarea scena: o catelusa cu un crotaliu in ureche alapteaza patru pui. Cine o vede isi pune intrebarea logica: cum se poate? Sa i se fi pus oare crotalul in ureche, din greseala?
Nicidecum, o spun reprezentantii asociatiilor de protectie a animalelor, care confirma ca orasul este plin de astfel de cazuri.
Cat ne costa anual sterilizarea cainilor maidanezi
Bugetul anual pentru sterilizarea maidanezilor se invarte in jurul unui milion de euro. Cu ce efect? In niciun caz cel la care ne-am fi asteptat. In loc sa avem mai putini caini fara stapani, ca urmare a "masurilor" luate de autoritati, acestia se inmultesc in continuare.
Cum s-a ajuns la situatia in care cainii cu crotal sa aiba pui
Simplu! O parte dintre aceia care ar fi trebuit sa faca sterilizari si-au facut treaba pe jumatate. Mai exact, au incasat doar banii, dar au "uitat" sa mai si sterilizeze animalele. Pentru ca treaba sa nu bata la ochi, au pus totusi crotalii in urechile acestora.
Cine isi asuma responsabilitatea?
Nu se stie cat de mare este fenomenul, dar o simpla privire pe strada duce cu gandul ca asemenea cazuri sunt de ordinul sutelor. Problema e ca nimeni nu isi asuma responsabilitatea.
Pozitia ONG-urilor:
Bani aruncati pe fereastra. Asa spun reprezentantii ONG-urilor care spun ca s-a ajuns in aceasta situatie din lipsa unei strategii si din cauza coruptiei.
Pozitia autoritatilor:
Pe de alta parte, insa, edilii Capitalei spun ca totul este o ... scapare. Pana sa intervina ca sa rezolve problema, autoritatile au gasit o explicatie.
"Acum cativa ani se ridicau caini din strada, inclusiv catele cu pui. Potrivit legii, puii nu pot fi sterilizati pana la sase luni. Greseala a fost ca au fost returnati in strada inainte sa fie sterilizati", a declarat Robert Lorent, director general ASPA Bucuresti.
In plus, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu a recunoscut ca: "Or fi si din astia cu crotaliu. Le-au pus si nu i-au sterilizat" si ne-a promis tuturor ca "o sa am o discutie cu domnul director, ca vad ca isi fac de cap".
De cap si-au facut se pare toti sefii Administratiei pentru supravegherea animalelor din Primaria Capitalei. Si aceasta, pentru ca datele statistice arata ca numai in perioada 2001 - 2007 s-au cheltuit fara efect si fara sa se vada pe strada aproape 10 milioane de euro.
Problema cainilor maidanezi din Bucuresti a fost reactivata dupa ce o femeie atacata de caini a murit. Taniusa Stanchievici era angajata unei firme private din Constanta care se ocupa de reciclare si care urma sa-si deschida un punct de lucru si in Bucuresti. Femeia a fost atacata de caini, dupa ce a intrat in curtea ADP-ului, sector 5, pentru a recupera un container in care urma sa stranga electrocasnice vechi din zona Ferentari. Ea s-a stins din viata la sfarsitul lunii ianuarie.
Capitala maidanezilor. Autoritatile si ONG-urile nu pot gasi o solutie
Oamenii mor, iar edilii Capitalei sunt depasiti de problema maidanezilor
Bucurestiul, capitala maidanezilor. Primarii ne momesc cu promisiuni
Cainii vagabonzi fac "ordinea" in orase. Bucurestiul, capitala maidanezilor
Autoritatile taie frunza la caini in problema maidanezilor. Se vor trezi?