Cainii vagabonzi fac "ordinea" in orase. Bucurestiul, capitala maidanezilor

29-01-2011 14:30


caine

Cazul femeii care a murit dupa ce a fost sfasiata de cainii vagabonzi din Capitala a ajuns in atentia presei internationale, care noteaza faptul ca Bucurestiul s-a transformat in "Capitala maidanezilor" si ca autoritatile trebuie sa ia urgent masuri.

Parchetul Capitalei ancheteaza cazul femeii muscate de caini

BBC News: O femeie a murit in capitala Romaniei, dupa ce a fost sfasiata de o haita de caini vagabonzi. Bucurestiul a devenit casa a mii de maidanezi, despre care autoritatile spun ca reprezinta un pericol tot mai mare pentru populatie. O investigatie privind aceasta problema este in curs.

AP: Victima a cainilor vagabonzi in “Capitala maidanezilor”. O romanca si-a pierdut viata dupa ce a fost atacata de maidanezi in Bucuresti. Femeia a fost gasita intr-o balta de sange in curtea unei institutii publice din capitala Romaniei.

The Canadian Press: Bucurestiul a devenit casa a mii si mii de maidanezi. O femeia a murit zilele trecute dupa ce a fost sfasiata de o haita, iar in 2006 un turist japonez a fost ucis de un maidanez, tot in Bucuresti.

S-a ajuns pana acolo incat site-urile de internet ale ministerelor de afaceri din SUA, Marea Britanie sau Franta isi avertizeaza cetatenii: "Aveti grija daca ajungeti in Romania! Cainii de pe strazi sunt un pericol!"

Iata cateva avertismente:

SUA - Pe pagina guvernului american, la categoria "sfaturi de calatorie", scrie: "Cainii vagabonzi sunt un lucru comun in Romania si sunt in general tolerati. Unele statistici arata ca in fiecare ora un om este muscat de un caine maidanez. Daca va intalniti cu animale fara stapan cel mai bine este sa va schimbati traseul si sa evitati contactul cu ele."

Marea Britanie - Alta pagina guvernamentala, aceeasi poveste: "Rabia este un lucru obisnuit in Romania. Incercati sa evitati contactul cu cainii vagabonzi. Daca sunteti muscati, prezentati-va imediat la doctor."

Franta - Si autoritatile din Franta isi avertizeaza cetatenii: "Exista un numar foarte mare de caini fara stapan in Bucuresti, care pot fi extrem de agresivi. In cazul in care sunteti muscati trebuie sa va prezenati la doctor si sa faceti neaparat un vaccin antirabic."

Daca ai imagini cu animalele agresive ori haite de caini din cartierul tau trimite-le pe www.stirileprotv.ro.

Tu ce crezi ca ar trebui sa faca autoritatile pentru rezolvarea problemei cainilor maidanezi?

Sursa: Pro TV

Tags: animale,

VIDEO PROTVPLUS.RO