Capitala maidanezilor. Autoritatile si ONG-urile nu pot gasi o solutie


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 20:59
Data publicarii: Marti 01 Februarie 2011 12:33
Categorie: Stiri Sociale

Problema cainilor comunitari ar putea fi rezolvata cu 10 milioane de euro. In aceasta suma ar intra prinderea, castrarea, si hranirea maidanezilor pe toata durata vietii lor.

Este putin, daca ne gandim ca in urma cu o saptamana o femeie a fost sfasiata de o haita, si in fiecare an, mii de persoane au nevoie de tratament anti-rabic. Din pacate, autoritatile si ONG-urile nu sunt in stare sa gaseasca impreuna o strategie.

In cel mai frumos vis al autoritatilor avem doar 50.000 de caini, dintre care 20.000 sunt gata castrati si trebuie doar sa-i luam de pe strazi. Pentru ceilalti 30.000 vom plati steriliarea adica 1 milion de euro.

Ce facem apoi cu ei? Ii ducem in adaposturi! Daca plecam de la un cost mediu de 1,5 euro pentru hrana si ingrijirea fiecarui animal si inmultim cu 50.000 ajungem la 75.000 de euro pe luna. Asta inseamna 800.000 intr-un an.

Plecand de la premisa ca acesti caini traiesc cel mult 12 ani tragem linie si obtinem 10 milioane de euro. Evident vorbim de un calcul estimativ, intrucat sefii Autoritatii de Supraveghere a Animalelor nu au o strategie pe termen scurt.

Grav este ca nici vocea ONGurilor nu s-a facut simtita in ultimii ani. De abia acum dupa moartea femeii sfasiate de ciini organizatiile nonguvernamentale vin cu scuze si acuze.

Specialistii atrag atentia ca recensamantul patrupedelor este primul pas esential in rezolvarea problemei maidanezilor.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO