Autoritatile taie frunza la caini in problema maidanezilor. Se vor trezi?
Parchetul Capitalei si Serviciul Omoruri au preluat infioratorul caz al femeii ucise de o haita in acest Bucuresti devenit batatura plina de maidanezi.
Dupa 20 de ani de taiat frunze la caini si numai vorbe goale prin campaniile electorale, edilii sunt si astazi parca anesteziati. Un om, care putea fi oricare dintre noi, a murit atacat de un animal comunitar, dar cui ii pasa?
Pana cand se vor trezi autoritatile si vor misca un deget, familia victimei si angajatorii ei au oricand varianta unui proces pentru despagubiri.
Cu siguranta ca ancheta va arata cine este responsabil de moartea femeii si atunci se va face si incadrarea juridica. Cert este ca se poate invoca neglijenta in serviciu a celor de la ADP Sector 5.
In plus, familia victimei poate chema in judecata in proces civil Primaria Sectorului 5 sa ceara daune, invocand tot neglijenta in serviciu.
Trupul femeii se afla la morga Spitalul Bagdasar Arseni, iar luni va fi dus la IML pentru autopsia ceruta de procurori.
In continuare pe strazi cainii maidanezi sunt in pericol, iar cei de la Administratia si Supravegherea Animalelor nu au program in weekend.
In Sectorul 5, acolo unde s-a produs drama, haitele sunt de temut. Pe strada Odihnei locuitorii n-au odihna din cauza celor peste 50 de caini care populeaza zona si se tot inmultesc, din moment ce nimanui nu-i pasa de ei sau de oamenii pe care ii incoltesc.
Cine trebuie sa se ocupe de siguranta copiilor iesiti la joaca sau a celor care se intorc noaptea de la munca? Un barbat incearca sa afle de la Directia de Relatii cu Publicul, Primaria Sectorului 5. La munca insa este un paznic, nici vorba de o echipa de permanenta, asa cum ar trebui.
De altfel, nici serviciile celorlalte primarii de sector nu au program cu publicul. De pilda, Centrul Teritorial Veterinar din Sectorul 2.
Legea spune clar ca " Primarul ia masuri pentru prevenirea si combaterea pericolelor provocate de animale". Prin masuri intelegem ca animalele ajunse in adaposturi sunt vaccinate, sterilizate si inregistrate.
Chiar din bilantul primarului Sorin Oprescu la 2 ani de mandat, postat pe blogul sau, aflam ca intre 2008 si 2009 s-au sterilizat 6500 de caini si ca in primul semestru din 2010, numai 2600.
Cum in Capitala sunt peste 100.000 de maidanezi, batalia este pierduta din start cu astfel de cifre. Ca sa nu mai vorbim ca problema cainilor vagabonzi este un esec total al autoritatilor.
Dupa 20 de ani, edilii Capitalei, fie ca-i numim Basescu, Videanu, Murgeanu sau Oprescu, nu au fost in stare sa adune maidanezii de pe strazi si sa ii faca pe oameni sa se simta in siguranta.
Cei de la sectoare n-au schimbat nici ei mai nimic. Primarul Marian Vaghelie, cel responsabil pentru sectorul in care o femeie a fost ucisa de maidanezi, a evitat sa comenteze tragedia din curtea ADP-ului.
Daca in sectoare nu exista solutii, sa ne mai uitam o data spre Primaria Capitalei.
In 2008, in campania electorala, Sorin Oprescu promitea ca va face un referendum pentru ca cetatenii Bucurestiului sa decida ei insisi soarta patrupedelor.
Nici referendum n-a organizat, nici masuri concrete care macar sa limiteze pericolul n-a luat.
Cainii sunt tot pe strazi, tot mai agresivi, tot mai multi , tot mai infometati. Iar noua ne-au fost servite minciuni electorale, care acum s-au transformat in scuza "de unde fonduri?".
Ce spun insa autoritatile despre cele 800.000 de euro cheltuite anual de spitale pentru ingrijirea oamenilor atacati de haite? Toti asa numitii responsabili tac malc. Poate ca ar fi vorbit mult si in termeni duri daca victima maidanezilor nu era un cetatean simplu sau, sa spunem, un angajat din primarie.
Ai surprins imagini cu maidanezi agresivi? Trimite-le pe stirileprotv.ro
Situatia maidanezilor din Romania. Teroare sau convietuire pasnica?