Lupte corp la corp la sfintirea unei biserici din Arad. Sute de femei au uitat sa fie evlavioase

Dată publicare: 26-09-2011 07:56
Dată actualizare: 30-09-2012 05:04


In numele credintei, sute de femei s-au inghesuit la sfintirea unei biserici din Arad. Toate voiau sa intre in altar in acelasi timp, desi mai au ocazia sa vada acel loc interzis lor inca o saptamana de acum inainte.

Insa n-au mai avut rabdare si s-au luptat sa prinda un loc in fata. Slujba a tinut-o chiar patriarhul Daniel.

Femeile pot intra in altarul unei biserici doar atunci cand lacasul este sfintit.

Multe credincioase au lasat sfiala acasa si au dat buzna in altarul Bisericii Manastirea din Gai. In paralel, jandarmii s-au luat la intrecere cu pensionarii. Cine muta mai repede gardurile de protectie.

Unii le impingeau intr-o parte, ceilalti le trageau la loc. O femeie cu un copil in spate a luat si ea parte la "concurs".

Luptele corp la corp se dadeau in timp ce patriarhul Daniel tinea cu voce calma, un discurs din amvon.

Daca norocosii care apucasera sa intre in biserica pentru a atinge hainele preafericitului rasuflau usurati, afara credinciosii se luptau pentru un loc in fata.

O batranica aproape ca si-a pierdut suflarea in timp ce un barbat in uniforma incerca sa o protejeze. Putin mai tarziu o alta femeie, careia i se facuse rau, a fost pur si simplu luata de mijloc.

In fata unor astfel de scene unul dintre preoti s-a pierdut cu firea.

"Nu va ingramaditi. Toata saptamana este deschisa biserica", a strigat preotul.

La finalul slujbei s-au impartit pachete cu mancare. Ca sa nu lesine nimeni organizatorii au facut un culoar ingust, iar crestinii n-au mai avut loc sa dea din coate.


VIDEO PROTVPLUS.RO