Localurile din Romania unde stapanii de animale sunt bineveniti cu tot cu patrupede. Ce se va intampla, in curand, in Cluj


Ultimul update: Sambata 24 Ianuarie 2015 06:50
Data publicarii: Miercuri 21 Ianuarie 2015 18:55
Categorie: Stiri Sociale

Iubitorii de animale cer si uneori castiga dreptul de a-si lua cu ei peste tot prietenii necuvantatori. La Cluj, de pilda, in urma unor negocieri cu primaria, ei vor putea in curand sa-si plimbe catelul cu tramvaiul sau cu autobuzul.

Cainii sunt bine primiti si in tot mai multe localuri, dedicate lor, raspandite in intreaga tara, asa cum se intampla de multa vreme in strainatate.

In cel mult sase luni, clujenii isi vor putea plimba cainii cu mijloacele de transport in comun, in baza unui nou regulament local aflat in lucru la primarie. Iubitorii de animale vor putea calatori cu ele cu conditia ca acestea sa fie vaccinate, sa poarte lesa si sa aiba botnita.

"In cadrul acestui regulament s-a incercat o deschidere cat mai mare si cat mai toleranta a animalelor de companie in spatiile publice. Am facut chiar niste experimente pentru a testa felul in care oamenii reactioneaza atunci cand intalnesc animale de companie in transportul in comun", a spus purtatorul de cuvant al Primariei Cluj, Oana Buzatu.

In acest moment, in Capitala, RATB permite numai accesul animalelor de talie mica, tinute in brate, cu lesa si botnita. Iar accesul in taxi cu animalul de companie e direct negociat cu soferul.

In mod normal, localurile pot fi amendate de Protectia Consumatorului daca sunt animale inauntru. Dar au aparut si unele dedicate patrupedelor, asa cum este o cafenea din Timisoara, unde accesul este interzis clientilor care NU sunt insotiti de caini.

"De multe ori ma loveam de aceasta problema, de exemplu cand mergeam la Mall si nu puteam sa merg cu restul echipei, na ca eu am acasa un caine si imi doream asa ceva. Eu cred ca e legat de open-mind", a spus Dan Vian, proprietarul cafenelei.

In Capitala exista cel putin o suta de localuri pet-friendly, in care stapanul si animalul de companie sunt oricand bineveniti.

VIDEO PROTVPLUS.RO