Lectia de viata a unui copil, de Mos Nicolae. "Am o singura dorinta. Prietena mea cu dizabilitati sa mearga fara carje"

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08

Urmeaza o noapte magica pentru cei mici. Toti stiu ca primul Mos al lunii decembrie vine in vizita si le lasa daruri in ghetute.

Multi i-au scris din timp si i-au cerut lui Mos Nicolae sa le aduca doar sosete, ca sa ii apere de frig, ori un baston, pentru un prieten bolnav. Dorintele lor modeste au ajuns la niste tineri din Timisoara si apoi pe Facebook, unde zeci de oameni au sarit sa-l ajute pe Mos sa le indeplineasca.

Cadourile Mosului au ajuns vineri la copiii de la Centrul de zi din Nadrag, judetul Timis. Pungi cat ei de mari, colorate si pline de cadouri, i-au vrajit cu totul.

Cu totii i-au scris mosului, dar nici unul nu se astepta sa fie asa de generos. Unii dintre ei aproape ca au intrat cu totul in pungi, ca sa ia de acolo tot ce le-a trimis.

Cristina are numai patru ani si, pentru ea si cei cinci frati ai sai, Mos Nicolae a fost mai bogat ca niciodata.

Si parintii copiilor au primit cadouri: ulei, faina, zahar si alte alimente pentru ca masa de sarbatori sa fie mai bogata.

Povestea acestor zambete si chiote de bucurie a inceput in urma cu cateva saptamani, cand mai multi tineri din Timisoara s-au gandit la copiii care nu au aproape nimic. Au mers la centrele de plasament din judet si le-au cerut celor mici sa ii scrie Mosului si sa ii ceara daruri. Scrisorile lor - induiosatoare - au ajuns pe Facebook, de unde au fost preluate de zeci de oameni inimosi.

O fetita de opt ani i-a impresionat pe adulti cu randurile trimise mosului: "Am o singura dorinta, i-a scris ea. Prietena mea cu dizabilitati sa simta bucuria de a merge fara carje. Iti multumesc ca citesti scrisoarea mea".

Aceasta campanie a voluntarilor s-a desfasurat pentru al patrulea an, iar in zilele urmatoare acesti oameni inimosi vor merge si in alte centre unde se afla copii care provin din familii sarmane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO