Saptamana marii inghesuieli din supermarketuri. Romanii au uitat de biserica si s-au ingramadit la miei, oua si verdeturi

Ultima actualizare: 20-04-2014 00:32

Pentru unii Joia Mare a fost o zi dedicata cumparaturilor. In Bucuresti, de pilda, mii de oameni s-au inghesuit sa cumpere miei, oua si verdeturi.

Au gemut pietele de gospodine si domni cu lista in buzunar, in timp ce pe strazi soferii au dat adevarate teste de rabdare. Vineri va fi si mai aglomerat, deoarece sunt multi aceia care lasa totul pe ultima zi.

La 10 dimineata, mii de oameni se inghesuiau in Piata Obor. Cu un ochi la vitrine si cu altul la cel din fata, ca sa nu-i calce pe bataturi, au incercat sa-si cumpere ce aveau pe lista.

Multimea de clienti a fost atrasa de reclama, sufletul comertului, care promova mielul pensionarului pentru cei cu buget redus.

Nu-i loc de negociere la carne, dar se gaseste intelegere la precupetele din spatele tarabelor de zarzavaturi, care mai lasa la pret. Cu o conditie, sa luam mai mult. Si evident, sa inchidem ochii la faptul ca preturile s-au dublat in ultima saptamana. Ca sa ne ajunga pentru ciorba, drob, stufat, dar sa ramana si cateva fire langa o felie de branza tot dam 50 de lei numai pe verdeata.

Aceeasi aglomeratie e si in Piata Veteranilor din Capitala. Spre bucuria ciobanilor, au venit de 3 ori mai multi musterii fata de acum 2 zile.

Celor care au pornit la vanatoarea de cadouri le-a cam pierit zambetul cand au vazut cat de pline sunt magazinele si parcarile. Si asta e doar inceputul.

Pe cei care n-au avut timp de cumparaturi, ii vom gasi vineri seara in magazine, dar si sambata, pana la ora inchiderii.

Peste sarbatori nu putem trece cu stomacul gol.

Anul trecut, de pilda, am cheltuit 200 de milioane de euro de Paste, cea mai mare parte din aceasta suma pe mancare. Din experienta anilor trecuti, in perioada sarbatorilor, se vand 8 milioane de cozonaci, 150 de milioane de oua si 3 milioane de miei.

Si vinul e vedeta. Bem cam 30 de milioane de litri de vin. Ramane de vazut cum va arata bilantul, odata trasa linia.

Conform unui studiu recent o familie va cheltui in jur de 360 de lei, suma apropiata de cea de anul trecut. Doar ca preturile n-au ramas pe loc in ultimele 12 luni.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO