Înșelătorie pe străzile din Brăila. Hering „transformat” în scrumbie

Ultima actualizare: 22-03-2019 17:50

Heringul norvegian cumpărat dintr-un hipermarket din Galați s-a transformat în scrumbie, la Brăila.

Este una dintre înșelăciunile practicate în această perioada a anului de indivizii care speculează faptul că aceste două specii de pește seamănă foarte mult. Prețul, însă, este de aproape 3 ori mai mare, în cazul scrumbiei, considerată trufanda, până la Paște.

Jandarmii din Brăila au indentificat doi bărbați care vindeau pește, direct din portbagajul unei mașini. Nu aveau documente de proveniență, dar au arătat un bon eliberat de un centru comercial din Galați.

Jandarm: Ce vindeți aici?

Vânzător: Ce să vindem, pește, nu vedeți?

Jandarm: Ce pește?

Vânzător: Scrumbie.

Jandarm: De unde o aveți?

Vânzător: Am cumpărat-o din magazin. Am bon la ea."

Câțiva oameni care tocmai voiau să cumpere așa-numita scrumbie s-au felicitat că nu au bătut palmă cu indivizii care voiau să îi însele.

În realitate, cei puși pe rele cumpără brichete de hering norvegian congelat, la cel mult șapte lei kilogramul.

Profită, de asemănarea dintre cele două specii de pește, îl decongelează și îl vând că scrumbie, cu 20 de lei kilogramul.

Specialiștii atrag atenția că heringul are solzii mai groși și puțin mai închiși la culoare, în special pe partea dorsală, în timp ce scrumbia de Dunăre este mai albicioasă. Gustul dintre cele două este foarte diferit, la fel și mirosul, însă, pentru cei care au fost păcăliți este deja prea târziu.

Potrivit bonului fiscal, bărbații reținuți la Brăila cumpăraseră aproape 150 de kilograme și mai aveau 26, când au fost opriți de jandarmi. Acum sunt cercetați pentru „deținerea, transportul și comercializarea fără documente legale a peștelui", dar și pentru înșelăciune.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO