Gerul din ianuarie ne va frige la... buzunare in februarie!

Dată publicare: 04-01-2009 00:00
Dată actualizare: 08-04-2012 15:09


Gerul care a pus stapanire pe toata tara, ne va arde rau la buzunare luna viitoare. Adica, atunci cand vor sosi facturile pentru incalzirea din ianuarie.


Si asta, in conditiile in care nici intretinerea pe decembrie, nu ar fi chiar de neglijat. Facturile vor creste diferentiat, de la o localitate la alta, in functie de temperatura din zona.

De exemplu in Bucuresti, directorul Radet crede ca facturile pentru decembrie 2008 vor fi egale cu cele din 2007, insa cele din ianuarie ar putea creste cu 10-15%.

In Capitala si in tot sudul tarii temperaturile sunt insa ceva mai ridicate, iar pretul giga-caloriei  este cel mai scazut din tara.

Daca temperaturile scazute vor continua, voi fi nevoita sa tin centrala pornita la nesfarsit, asta insemnand alte facturi umflate la gaze si foarte multi bani cheltuiti pe caldura.
Loredana Stamatoiu, Sibiu
Pe cand in centrul si in nordul tarii, unde este mult mai frig, sunt si orase unde pretul energiei termice a crescut pana la aproape 200 de lei pe giga-calorie. Asa ca acolo facturile pentru decembrie ar putea sa creasca cu 20-25%, iar pentru ianuarie cu 50%.

Aceeasi crestere o vor resimti si cei care se incalzesc cu gaze sau lemne, pentru ca frigul ii obliga sa tina focul aprins tot timpul.

Frigul din ultima vreme ii face pe romanii din Bistrita sa munceasca numai pentru incalzire. Si cei care se incalzesc pe lemne sunt nevoiti sa se aprovizioneze de cel putin doua ori pe iarna.

Din cauza frigului naprasnic de azi noapte, unii locuitori din Mures au aprins si aragazul, desi caloriferele duduiau. Altii au lasat centralele de apartament la putere maxima toata noaptea. Iar vremea va ramane geroasa si in zilele urmatoare, cu minime de pana la - 17-18 grade

La Sibiu a fost chiar mai frig decat in Mures, iar locuitorii orasului sunt deja ingroziti. Iar prognozele spun ca si aici gerul va ramane stapan cel putin pana la sfarsitul lui ianuarie.

Duminica, 4 ianuarie, cea mai geroasa zi din aceasta iarna!


VIDEO PROTVPLUS.RO