Duminica, 4 ianuarie, cea mai geroasa zi din aceasta iarna!


Ultimul update: Joi 20 Septembrie 2012 10:51
Data publicarii: Sambata 03 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Duminica, spun cat se poate de clar meteorologii, vor exista localitati din centrul tarii in care se vor inregistra -20 de grade Celsius. Din pacate, asa cum se intampla in fiecare an, frigul isi ia pretul in vieti nevinovate.


Un batran din Cugir este in pericol sa ramana schilodit si sa isi piarda ambele picioare dupa ce a degerat. S-a intamplat in mai putin de o ora. Batranul nici nu si-a dat seama ca i-au inghetat picioarele. Din cauza frigului, i-au amortit talpile si n-a mai simtit durerea.

Barbatul are 74 de ani si a fost dus initial la Ambulanta din Cugir si transferat apoi in Alba.

Medicii incearca acum sa evite o amputatie dubla. Chiar daca ii salveaza picioarele, pacientul nu va putea merge cateva saptamani.

Este, clar, un context periculos nu numai pentru oamenii strazii, cei mai expusi mortii subite prin inghet. Cardiacii, de pilda, risca sa faca pusee hipertensive si accidente vascular cerebrale. Sunt indemnati sa stea la caldura si bolnavii cu diabet, guta si astm bronsic.

In Bucuresti au fost, in ultimele doua zile, trei situatii de hipotermie severa. Un barbat de 28 de ani si altul de 85 de ani au fost salvati. In schimb, un al treilea a fost gasit in scara unui bloc deja mort.

In urmatoarele 48 de ore, temperaturile vor scadea progresiv. Luni noapte vom avea minime de -17 grade. La polul frigului, Miercurea Ciuc, e posibil ca temperaturile sa scada pana la 20 de grade sub 0.

Nici gerul Bobotezei nu se dezminte. Pe 6 ianuarie, in depresiunile din Transilvania vom avea chiar si -18 grade.

Tags: meteo, ger, iarna, frig,

VIDEO PROTVPLUS.RO