Gerul Bobotezei in plina primavara! -23 de grade la Miercurea Ciuc


Ultimul update: Vineri 31 August 2012 08:34
Data publicarii: Luni 08 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Parca s-a mutat Siberia in Romania. Luna lui Martisor, care trebuia sa vina cu soare, ne aduce inapoi gerul naprasnic si ninsorile.

La Miercurea Ciuc, termometrele au inghetat la -23 de grade Celsius luni noapte, cu doar sase mai multe decat recordul negativ absolut inregistrat acolo, acum aproape un sfert de secol. Chiar si zapada era inghetata bocna luni dimineata in Harghita si trosnea sub pasii oamenilor. Multi dintre ei nu isi aduc aminte daca au mai prins vreun 8 Martie atat de friguros.

La Miercurea Ciuc, vitrinele magazinelor de imbracaminte, pline cu fuste scurte de primavara, pareau desprinse din alta lume. La cativa metri de ele, nametii tot cresteau. Iar ghioceii, care si-au facut cu greu loc prin zapada au degerat de-a binelea.

Si in Alba a fost foarte frig. Ca sa reziste, oamenii si-au pus pe ei trei-patru randuri de haine si au tinut mereu focul aprins in sobe.

La Rasnov, in piata, vanzatorii au tremurat din toate incheieturile si au rezistat cu greu.

Este o iarna cum n-a mai fost de multi ani, spun si meteorologii, uimiti sa vada temperaturi chiar si cu 20 de grade Celsius mai scazute decat cele obisnuite pentru un inceput de Martisor.

Mai mult, meteorologii au emis cod galben de vant si ninsori in partea de sud si est a tarii, incepand de luni de la ora 18.00 si pana marti la ora 21.00.

Tags: meteo,

A murit asteptand ambulanta, care a ramas impotmolita la 3 km de sat
Iarna nu se lasa dusa: - 21 de grade Celsius la Joseni
VIDEO PROTVPLUS.RO