Fiat recheama in service 130.000 de masini. Au probleme la frana

Dată publicare: 15-04-2011 17:30
Dată actualizare: 18-10-2012 19:22


In loc sa ne surprinda cu fiabilitatea, producatorii de automobile se intrec in rechemari in service. Fiat invita in ateliere 130.000 de masini cu probleme la frane. Italienii spun ca un cablu ar putea sa provoace un scurtcircuit.

Modelul afectat de rechemare este Fiat Punto, printre cele mai bine vandute ale constructorului italian. 238 de romani au primit sau vor primi scrisori pentru service in legatura cu un cablu de la sistemul ABS.

Interventia care nu dureaza mai mult de 30 de minute este cauzata de un cablu instalat incorect. Acesta se poate freca de cutia acumulatorului si poate eventual sa se rupa. Contactul cu caroseria poate sa faca masa si sa provoace cel putin un scurt circuit.

FIAT si-a asumat greseala, si-a anuntat clientii si a notificat autoritatea de protectie a consumatorilor. Nu este insa singurul producator care greseste pe linia de asamblare. Ford recheama peste un milion de utilitare de pe piata americana.

In ultima perioada au mai avut probleme de service Opel, Volkswagen, Renault, BMW, Volvo, Nissan sau chiar Ferrari. Din fericire, majoritatea rechemarilor sunt actiuni preventive, cel putin asta spun producatorii.

Citeste si:

Irina a plecat de la Izvorani cu Monica Columbeanu

Vezi cum aratau femeile in urma cu 1200 de ani. FOTO

VIDEO. Tanar anorexic: Corpul meu a ajuns sa se manance singur pe interior
 


VIDEO PROTVPLUS.RO