Fermierii vand carnea de porc la mica tocmeala. Cat mai costa un kilogram, in preajma Craciunului
Dupa ce un an intreg le-au purtat de grija ca sa ajunga grasi si frumosi, acum, fermierii le-au pus gand rau porcilor.
La randul lor, clientii care vor sa fie siguri ca au cumparat carne proaspata sunt pregatiti sa negocieze. Cu putin noroc, pot da la poarta fermei si 10 lei pe kilogram.
Nea' Benone din Calugareni stie cum sa-si atraga clientela. Parleste porcul dupa metoda traditionala, pe pat de paie, ca sa obtina cel mai bun sorici.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Oricat de bine ar mirosi soriciul, omul stie insa ca nu ii ameteste suficient pe clientii veniti sa negocieze cel mai bun pret. Asa ca face o reducere de cel mult 10%. Are insa criterii bine stabilite.
"Pai in primul rand ne uitam si la caracterul omului si de cum vorbeste omul ne uitam si ne uitam si la buzunarul omului, tinem cont pana la urma.", spune un vanzator.
Pretul cerut este de 12-13 lei pe kilogram. Cei care cumpara un porc intreg obtin reducere si pentru carnea de vitel.
Iata cum isi face reclama un alt vanzator: "O jumatate de porc, 5 milioane. In partea cealalalta erau mai ieftini, unde se sta la coada. Sunt si la 4-4 jumate. Uitati-va la grasimea lui!"
Chiar daca unii au lasat usor pretul la 10 lei pe kilogram in viu, acest domn testeaza momentan piata. Are indicatii clare de la nevasta: "Asta e altceva, are alt gust, e de tara, e hranit ecologic. Am gasit si acolo, mai de vale dar nestampilat. Dar daca nu e stampilat, nu luam, ca sotia mea e ciudata de tot. Daca nu vede stampila a zis ca ea nu ia."
Sotia domnului are dreptate. Autoritatile ii obliga pe fermieri, iar noua ne recomanda sa ducem carnea la analize inainte sa o gatim, pentru a inlatura orice suspiciune de trichineloza.
Un test costa intre 10 si 20 de lei si este gata pe loc.