Cumparaturi pe ultima suta de metri. Bradul de Craciun, la preturi intre 30 si 400 de lei


Ultimul update: Duminica 23 Decembrie 2012 00:01
Data publicarii: Joi 20 Decembrie 2012 19:34
Categorie: Stiri Sociale

Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, asa ca brazii sunt primii pe lista de cumparaturi. Pe piata sunt foarte multe oferte, dar vanzatorii se plang de clienti ca sunt cam zgarciti si nu se grabesc sa dea cat li se cere.

Stiu oamenii ce stiu. Diferentele de pret sunt destul de mari, astfel incat acelasi brad poate sa-si dubleze valoarea de la hipermaket pana la piata.

Un vanzator incearca din rasputeri sa-si transforme vizitatorii in clienti. Este gata sa faca si o reducere de 20 de lei, dar tot nu poate sa bata palma.

Un brad asemanator putea fi cumparat din hipermarket cu 90 de lei. Cum se explica diferenta de pret? Exista comercianti care vand brazi de import luati de la hipermaket cu un anumit pret, la care adauga un comision, in functie de client.

Prin urmare, un brad aratos adus tocmai din tarile scandinave poate fi cumparat cu preturi intre 90 si 400 de lei, in functie de coroana sau inaltime.

Cei care vor un brad natural, dar nu vor sa cheltuiasca atat de mult, pot alege dintre cei autohtoni, care pornesc de la 30 de lei.

Indiferent unde sunt vanduti, pomii de Craciun trebuie sa fie insotiti de avizul de taiere.

Aceeasi amenda o poate plati si cumparatorul de rand, daca nu cere actele care sa ateste ca brazii au fost taiati legal.

Cei care vor sa protejeze natura sau isi doresc sa pastreze mai mult timp bradul aleg unul in ghiveci, care costa intre 70 si 200 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO