Colegiul Medicilor s-a autosesizat in cazul bebelusului mort inainte de nastere la Targu Jiu. Cum se apara medicii

13-01-2016 17:16


Parintii din Targu Jiu care si-au pierdut fetita chiar inainte sa vina pe lume, se pregatesc sa o inmormanteze. Miercuri au ridicat trupul neinsufletit al bebelusului de la morga.

Intre timp, anchetele deschise in acest caz merg mai departe. Medicii legisti au anuntat ieri ca fetita a murit din cauza lipsei de oxigen si ca putea fi salvata daca se intervenea la timp.

Sunt trei anchete incepute in acest caz: cea a Politiei, o ancheta interna a spitalului si in plus, Colegiul Medicilor s-a autosesizat in acest caz si face cercetari pentru a vedea daca medicul care a supravegheat sarcina are vreo vina. Mama fetitei ramane internata in spital, cel putin pana la inceputul saptamanii viitoare.

Femeia de 36 de ani a avut o sarcina fara probleme, pe care a dus-o la termen. Cand au aparut primele ale nasterii, s-a dus la spital. In noaptea de duminica spre luni a inceput sa se simta foarte rau. Femeia sustine ca a cerut ajutorul unei asistente, insa medicul a vazut-o abia a doua zi dimineata, cand bebelusul murise deja, in pantecele mamei.

Cu inima stransa, tatal a ridicat miercuri trupul bebelului de la morga. Marti a aflat de la medicii legisti ca avea sansa sa fie un parinte fericit, daca sotia lui primea ajutor la timp.

Cosmin Badoiu, tatal bebelusului: “Problema e ca nu s-a intervenit la timp, daca se intervenea la timp, cand sotia mea a acuzat acele dureri, la 6 fara un sfert, chiar si la ora 7, sa zicem, daca se intervenea prompt, nu am mai fi discutat de aceasta problema.

Dr Gheorghe Stanciu - purtator de cuvant Spitalul Targu Jiu: “Ceea ce ati vazut voi la Medicina Legala ca putea fi da, putea fi, daca se depista cand s-a produs hemoragia, ori posibilitatea asta presupune niste electrozi care se monteaza pe gravida, ceea ce nu exista la noi aicea. A fost salvata gravida, in situatii de genul acesta cu hemoragie exista posibilitatea sa moara si gravida si fatul. S-a intervenit de urgenta pentru salvarea gravidei, nu s-a mai gandit nimeni la copil. Oricum nu mai putea fi salvat."

Mama nu poate participa la ingroparea micutei, pentru ca a ramas internata.

Cosmin Badoiu - tatal bebelusului: “Ma suna si spune ca trebuie sa ii cumpar un antinevralgic pentru ca cei din spital nu il au, un medicament simplu, a trebuit sa ii cumpar si antinevralgicul si sirop, ea doar e cazata, in rest nu i se ofera nici un tratament de la spital, e privita cu alti ochi.”

Si Colegiul Medicilor Gorj s-a autosesizat dupa ce cazul a fost facut public, iar o comisie de disciplina a spitalului face o ancheta paralela.

Dr Gheorghe Stanciu - purtator de cuvant Spitalul Targu Jiu: “Aceasta comisie deja a inceput sa lucreze, a fost audiata comisia, au fost audiati ceilalti care au fost pe acolo, parerile sunt impartite, pacienta spune ceva, asistenta spune altceva.”

Dupa ce isi va reveni fizic, femeia va avea nevoie de consiliere psihologica pentru a depasi aceasta teribila trauma.

VIDEO PROTVPLUS.RO