Codul Muncii va fi finalizat in luna ianuarie. Afla principalele modificari

21-12-2010 00:00


Marti seara, premierul a negociat cu sindicatele modificarea Codului Muncii la Palatul Victoria. La discutia cu premierul, patronatele au venit cu mai multe amendamente la Codul Muncii.

Principalele modificari ale documentului propus de Ministerul Muncii se refera la posibilitatea patronilor de a prelungi contractele pe perioada determinata de cate ori doresc, ori a perioadelor de proba, dar si despre posibilitatea ca in acest timp actele sa fie reziliate fara preaviz. In cazul demisiei, perioada de preaviz creste pana 45 zile lucratoare.

Se elimina si limitarea la cel mult trei persoane care pot fi angajate de proba pentru acelasi post. In plus, pe timpul grevelor, patronul poate suspenda contractele de munca ale participantilor. Iar dupa concedieri colective, sefii vor putea facea reangajari de a doua zi, nu dupa minim 9 luni cum este in prezent.

Sindicalistii au acceptat sa continue discutiile dupa ce anuntasera ca nu vor mai participa si au obtinut amanarea finalizarii legii pana pe 21 ianuarie.

 

 

Tags: legi, codul muncii,

VIDEO PROTVPLUS.RO