Ce trebuie sa faci pentru a va petrece noaptea de Halloween in castelul Bran. Locul in care o sa dormiti

24-10-2016 13:23

In ultima zi a lunii octombrie tara noastra atrage numerosi straini care vin de Halloween pe urmele lui Dracula.

O platforma internationala pentru cazare a lansat un concurs interesant de mesaje pentru faimosul conte promovat intens in occident.

Castigatorul va avea la dispozitie pentru o noapte castelul Bran si va dormi intr-un sicriu captusit cu matase.

Pentru a castiga o noapte autentica "de groaza", concurentii trebuie sa-i scrie un mesaj contelui Dracula prin care sa-l convinga sa-i lase in castelul Bran.

O tanara a scris de pilda: "Ii iubesc pe vampiri. Am vazut toate filmele cu vampiri si as vrea sa aflu cat mai multe despre istoria acestui castel."

Un alt tanar i-a transmis contelui ca nu il considera un monstru: "Adevaratii monstri se plimba in timpul zilei si fac lucruri considerate normale: taie paduri, distrug camine si omoara oameni."

Potentialii castigatori sunt insa avertizati ca de decenii nu a mai dormit nimeni in castel.

Alexandru Priscu, managerul Castelului Bran:"Ne-am dat acceptul ca dupa aproape 70 de ani sa se poata dormi pentru o noapte in castelul Bran. Este un eveniment unic, nu cred ca va avea repetabilitate."

Gazda cuplului castigator va fi chiar Dacre Stoker, stranepotul autorului romanului Dracula. El ii va introduce pe temerari in atmosfera care va fi completata si de o cina speciala servita in camera de muzica a castelului.

Vizitatorii trebuie sa respecte cateva reguli stricte: sa nu aiba asupra lor cruci, bijuterii de argint sau oglinzi.

Daca in noaptea de Halloween cuplul norocos va avea tot castelul doar la dispozitia lor, cu cateva zile inainte oricine va putea sa petreaca alaturi de contele Dracula. Aici in parcul castelului va fi ridicat un cort in care vor incapea 1500 de petrecareti.

Turistii sunt asteptati si in pasul Tihuta la castelul Contelui Dracula. Primii care si-au facut rezervare au fost 450 de americani care vor plati pentru 3 nopti cate 100 de dolari. Au incluse petrecerea de Halloween, o piesa de teatru si un foc de tabara.

Ana Maria Muscar, administrator castel: "Turistilor li se vor inmana reguli de supravietuire in castel pentru ca, se stie, sunt spirite care bantuite".

La ora 12 noaptea turistii vor putea vizita cavoul lui Dracula. La un moment dat lumanarea ghidului se va stinge, iar contele isi va face simtita prezenta.

Mancarurile pregatite pentru turisti sunt preferatele contelui: cotlet de varcolac sau sangele de fecioara - elixirul tineretii.


VIDEO PROTVPLUS.RO