Ce înseamnă de fapt castrarea chimică a pedofililor. I-ar putea scăpa de închisoare

Dată publicare: 06-02-2018 18:10
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


pedofil

Recent revenită în dezbaterea publică, după ce în 2015 un proiect a fost respins, castrarea chimică ar putea implica şi reducerea pedepsei cu închisoarea.

 

Inițiatorul proiectului depus recent în Parlamentul României propune castrarea chimică ca măsură de siguranță care, dacă ar fi acceptată de făptuitor, ar duce la înjumătățirea limitelor între care i se poate aplica o pedeapsă cu închisoarea. Castrarea chimică ar fi, conform proiectului, o măsură de siguranță de obligare la tratament medical și s-ar aplica în cazul infracțiunilor de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei (violuri și acte sexuale cu minori). 

Castrarea chimică nu va fi obligatorie. Dacă făptuitorul acceptă castrarea, atunci limitele speciale ale pedepsei pentru fapta sa s-ar reduce la jumătate. Dacă nu acceptă, pedeapsa se aplică în limitele din Codul Penal.

"Tratamentul de castrare chimică se efectuează în secții specializate, în condiții de securitate, în regim spitalizat sau ambulatoriu pentru continuarea tratamentului în perioada pentru care făptuitorul a acceptat să-l urmeze", scrie în proiect

Mai multe informaţii despre această propunere legislativă, pe avocatnet.ro

Sursa: avocatnet.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO