Șase copii sărmani din Baia Mare trăiesc cu părinții într-o cameră. Mama: ”De multe ori, noi nu mâncăm”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Şase fraţi din Baia Mare trăiesc în sărăcie lucie cu părinţii lor, într-o cameră de câţiva metri pătraţi. Nu vor jucării ori dulciuri, îşi doresc sănătate, mai ales că unul dintre fraţii mai mici, dar şi tatăl lor sunt bolnavi.

Vor şi o maşină de spălat pentru că cea veche s-a stricat de curând. Chiar dacă părinţii lor nu mănâncă cu zilele ca să le rămână celor mici, nu se plâng şi se luptă să le ofere ce-i mai bun în ciuda lipsurilor mari.

Astăzi, masa celor şase fraţi, cu vârste cuprinse între 5-17 ani, a fost sărăcăciosă, ca de obicei: câteva sendvişuri cu margarină şi un start subţirel de brânză topită. Tatăl copiilor este bolnav de epilepsie, după un accident de muncă în pădure. Iar mama trebuie să îl îngrijească pe unul dintre gemeni, diagnosticat cu sindrom Down.

Familia Mihalca locuiește pe strada Dr. Victor Babeș, nr. 21, localitatea Baia Mare, județul Maramureș. Numărul de telefon al mamei, Mihaela Mihalca, 0757 350 401.

CONT: RO28BTRLRONCRT0325810901, deschis la Banca Transilvania, pe numele lui Petru Ștețcu.

Mihaela Mihalca, 42 ani: "Ne descurcăm cum putem. Un pic mai greu, pentru că cu banii care ne vin în casă trebuie să plătim chirie, taxe. De multe ori noi nu mâncăm, să fie pentru copii."

Familia trăieşte dintr-un venit de 1500 lei, iar mare parte din bani se duc pe chirie, plata facturilor şi medicamente.

În ciuda lipsurilor mari, cei 4 fraţi, care merg la şcoală învaţa bine şi au vise mari. Claudiu vrea să ajungă inginer, să-şi poată ajuta familia să aibă o casă.

Şi maşina de spălat haine li s-a stricat, însă nu-şi permit să o repare.

"Maşina ni s-a stricat ieri. A rămas blocată cu hainele înăuntru. Noi nu ne permitem să cumpărăm una acum, nici second", spune Mihaela.

Fratele cel mare, în vârstă de 17 ani, s-a angajat o vreme ca ajutor de bucătar, pentru a-şi ajuta familia, însă a pus şcoala pe primul plan. Fără educaţie, nu ar avea nicio şansă de a-şi depăşi condiţia.

Cele 8 suflete nădăjduiesc să aibă un an nou mai uşor decât 2017, însă bucuriile cele mai simple sunt pentru ei aproape inaccesibile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO